PARROT-TREE's Archiver

pinko 發表於 2011-7-22 12:25

肯造運動就任食不怕….

[i=s] 本帖最後由 pinko 於 2011-7-22 12:27 編輯 [/i]

[b]今天血壓124/79/49昨晚又食火煱, 當然有不少3高食物喇, 但指數都只係高了很少,

比起已前, 一食依類東西,D指數定必會明顯高出10度8度,我覺得應該係依輪我加了6分鐘拫腰/踢腳吧,

現在每天在水中的訓練合共37分鐘完成, 但未計在陸上的10分鐘伸展運動,所以近排食乜都無事, 血壓

都在很穩定的水平, 熟悉我的人都知我午餐要食1.5個飯盒才夠, 晚歺就更加大飲/食量, 為何要和大家分

享我的親身經驗呢, 都只是想勸大家能養成恆常做有氧運動習慣, 讓身體無病無痛無藥, 體態健康美麗,

皮光肉滑, 達到身體健康、龍馬精神的祝願, 就算本身已有病痛, 長期食藥, 亦能令病况不至惡化及能好

轉, 年青的, 亦可保持青春, 活力不減.

記得從前肥得制嗰時, 就’的’起心肝去跑步, 第一天跑了1分鐘已攰到死, 氣喘如牛, 心臟都想跳左出

黎, 當天監硬跑左2分鐘就回家冲涼, 第2天就跑3分鐘, 每天加1分鐘, 就算攰, 無氣, 我也捱夠時間, 這樣

堅持了1個月, 就每天慢慢跑20分鐘,3個月後就每天跑30分鐘, 加上跑前造幾分鐘的伸展運動, 合計都大

概造倒每天30~40分鐘強度不高的有氧運動, 及後心肺/肌肉功能强了, 時間又許可, 就轉了天天游水,

另外在家造些少體能, 令肌肉多点線條,現在身體便更強健了.

請大家想想: 如你有個强健的身心, 對你自已及你的家人都是一種大愛呵…

起來吧….. 造第一個3天的運動吧…. 造倒第一個3天,之後就不難了.

祝大家身心康泰[/b]+:Bingo=+:

raav328 發表於 2011-9-28 11:15

一起做運動+:樂奔=+:

BABYPAPA 發表於 2011-9-30 19:51

1 2 3 SIT AND UP:victory:

pinko 發表於 2011-10-7 14:16

為你們打氣+:啦啦隊=+:+:啦啦隊=+:

BABYPAPA 發表於 2011-10-11 07:09

任食任飯我任性,近来喜吃雪糕朱古力,快肥死了!

頁: [1]