PARROT-TREE's Archiver

wendy2307 發表於 2014-8-7 23:01

走雀.......請幫手!!!!!!

[i=s] 本帖最後由 wendy2307 於 2014-8-7 23:06 編輯 [/i]

於今日大约下午五點左右,因發脾氣在屋内亂飛,由籃田康雅苑恆雅閣 14樓飛出窗外,請各位愛雀朋友幫幫手!!!!

wendy2307 發表於 2014-8-7 23:07

[b]回復 [url=http://forum.parrot-tree.com/redirect.php?goto=findpost&pid=396404&ptid=22304]1#[/url] [i]wendy2307[/i] [/b]

chachas 發表於 2014-8-8 00:35

明早清晨在附近找吧!有剪翼嗎?

YPS 發表於 2014-8-8 01:05

我係你街坊,會多加留意。

jennli 發表於 2014-8-9 20:08

住附近,會幫你留意下!

wendy2307 發表於 2014-8-9 22:29

麻煩晒各位.早上五點多就落街揾,下午四点幾又周圍揾,但藍田咁多樹林,屋苑又相似,唯有寄望有人收留佢再交返出來,否則附近咁多大麻鷹,一定大吉.呢個小朋友叫 "百厭仔 "識講自己個名,什麽都鍾意食,識單眼,勁痴媽咪及婆婆.麻烦住藍田雀友廣傳或代問管理處,十分感激

wendy2307 發表於 2014-8-13 10:01

管理處不准洗楼和貼通告,各位雀友請幫手,謝謝

kentgundam 發表於 2014-8-13 11:21

i wish you good lucky and the parrot go home very soon

wendy2307 發表於 2014-8-14 17:13

各位雀友請幫手,謝謝

繁星和灰灰 發表於 2014-8-14 17:56

:)希望快点揾返,  我给雀走失后,我也是来这里发贴找到的。

發達鳥 發表於 2014-8-15 00:54

這幾天往啓田街市途中也順便周圍望望. 可惜無發現.

風中飛鸚 發表於 2014-8-15 10:07

其實只係希望將消息廣傳開去~希望大家從不同地方收到資訊~幫到雀主~

jennymok 發表於 2014-8-16 22:07

有人8月14日於洪水橋發現1隻賽仔!
[url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152394031014440&set=gm.309620979216804&type=1&theater[/url]

poppoptsui 發表於 2014-8-16 22:15

有人今日喺屯門執到隻塞仔,我唔識用手機放相上唻。
Fb acc name:HoiChing Wong(Fanny)
看看係咪同一只

poppoptsui 發表於 2014-8-16 22:15

有人今日喺屯門執到隻塞仔,我唔識用手機放相上唻。
Fb acc name:HoiChing Wong(Fanny)
看看係咪同一只

wendy2307 發表於 2014-8-17 09:02

請問如果有腳環,是否剪得斷`?

wendy2307 發表於 2014-8-25 08:03

各位雀友,請繼續幫忙找塞仔呀,謝謝

wendy2307 發表於 2014-8-25 18:44

請問腳環剪得断嗎? 另外剛才我朋友在藍田商場見有一位男仕用出街籠將一隻塞仔帶上出旺角的小巴,不知是否出去剪翼,請問可以打去雀街的店鋪問嗎?

OnOn 發表於 2014-8-27 19:14

直接出雀街問下.
好多人都會出雀街放。
祝早日尋回

OnOn 發表於 2014-8-27 19:17

腳環要睇下有無虛位,如果無,一般要去獸醫診所剪 。
就算有虛位,自己剪都好危險,隨時斷腳。

shairley 發表於 2014-8-27 21:52

祝早日團聚

wendy2307 發表於 2014-8-28 08:20

各位雀友,請問大家有朋友住藍田杏雅苑附近嗎,請幫手廣傳呀,謝謝

Mr_fran 發表於 2014-8-28 12:12

繼續努力,加油!希望大家都可以早日尋回啦!

Mr_fran 發表於 2014-8-28 12:12

繼續努力,加油!希望大家都可以早日尋回啦!

風中飛鸚 發表於 2014-9-4 10:44

搵雀就好似我地在電話簿搵一個人名咁~一定要每一頁用手指慢慢掃落去~如果快快略過~就完全冇用~

因為名字就算出現~你都睇唔到~不如唔好搵~

頁: [1]