PARROT-TREE's Archiver

rosanechang 發表於 2014-8-21 13:49

我家的桃面愛情鸚鵡BB

Hello......大家好,

我屋企既lovebird第一次生蛋就孵左BB出黎,真係好開心呀,所以忍唔住想同各位分享一下,不過D鸚鵡BB......真係一D都唔靚男同唔靚女,希望無嚇親各位啦==(雖然無論點我會覺得佢地超可愛!!)

[attach]48550[/attach]

ken1507999 發表於 2014-8-25 19:28

可愛{:5_164:}

kentgundam 發表於 2014-9-2 22:41

Thank you for sharing the new born birddy

發達鳥 發表於 2014-9-4 00:22

[b]回復 [url=http://forum.parrot-tree.com/redirect.php?goto=findpost&pid=396671&ptid=22330]1#[/url] [i]rosanechang[/i] [/b]
經已兩星期大的鳥bb怎樣了?

rosanechang 發表於 2014-9-22 17:28

RE: 我家的桃面愛情鸚鵡BB

Hello....各位好^^

感謝各位的回覆,現時D愛情鸚鵡BB已經1個多月大了,毛已長齊還會飛了,真係好開心,不狂我直到而家都每天6點起身餵奶,不過佢地而家變得好百厭,成日唔食奶...最鍾意企係人地個頭度==不過我依然係愛死佢地><因為佢地實在太Q啦XD

頭一胎孵了4隻BB,最後只手養大了3隻,最少的BB因為太細,而且又食唔到佢媽媽餵既食物(因被3個哥哥姐姐搶晒)做了小天使qq.........,雖然已經算係幾好成績了,但對做了小天使的小小小B還是覺得心痛遺憾.......

以下照片是在尼三隻百厭星最乖既時候拍的........唔百厭既時候真係Q到好想咀啖佢地XD
[attach]48581[/attach]

發達鳥 發表於 2014-9-24 00:52

只是個零月時間可以大得咁快. 還會識飛. 太奇妙了. 好可愛呀!

頁: [1]