PARROT-TREE's Archiver

hahalegolas1991 發表於 2014-9-1 00:17

馬鞍山錦龍苑走失藍色印度環頸女(已尋回)

今日於下午約六時左右於家中走失, 無剪翼, 左腳有一金色密口環, 如拾獲可打電話比我~ 萬分感謝!

電話: 9585-8115 (Hoyi)

[IMG]http://i81.photobucket.com/albums/j224/hahalegolas/IMG_0094_zps9213e9fd.jpg~original[/IMG]

發達鳥 發表於 2014-9-1 01:03

在那區走失呀?

hahalegolas1991 發表於 2014-9-1 07:09

不好意思漏報了資料,於馬鞍山錦龍苑走失!thz!

wendy2307 發表於 2014-9-1 08:07

好bb呀!点走失?祝早日尋回

hahalegolas1991 發表於 2014-9-1 13:49

唔bb㗎,成三歲幾㗎啦佢……

wongleung 發表於 2014-9-1 22:03

祝早日回家,加油努力。不要放弃。

風中飛鸚 發表於 2014-9-4 10:43

搵雀就好似我地在電話簿搵一個人名咁~一定要每一頁用手指慢慢掃落去~如果快快略過~就完全冇用~

因為名字就算出現~你都睇唔到~不如唔好搵~

Harry 發表於 2014-10-8 18:06

祝你好運!

ReBorn 發表於 2014-10-8 19:05

加油! 唔好放棄
隻雀靠晒你架啦
聽朝清晨係附近搵下啦!

hahalegolas1991 發表於 2014-10-8 19:49

[i=s] 本帖最後由 hahalegolas1991 於 2014-10-8 19:52 編輯 [/i]

剛尋回,飛o左去大埔,琴晚飛入人地屋企,今日下午相約認雀,已confirm係走失咗嘅冬瓜。(可惜我手指已被咬爆……)

好感激不貪心嘅尋回者!好心有好報!

P.S. 都好利害,走失咗超過一個月,無穿無爛,似乎喺出面揾到食

Harry 發表於 2014-10-8 20:16

[i=s] 本帖最後由 Harry 於 2014-10-8 20:35 編輯 [/i]

佢都犀利,馬鞍山飛去大埔富善邨!
你同佢有緣分!
咁arm飛左去我老婆個friend個friend屋到,我都唔識佢。佢換我老婆個friend,個friend記得我老婆養雀。而我又記得你個post.

ReBorn 發表於 2014-10-8 20:29

恭喜恭喜

我仲以為係岩岩唔見添:L

chocolate 發表於 2014-10-8 21:03

好厲害,咁都揾到,證明人雀好有緣份!

Mr_fran 發表於 2014-10-8 21:36

恭喜!恭喜!好鼓舞成個月都能找到,所以我還不斷尋找我的小達摩鸚鵡。

發達鳥 發表於 2014-10-9 02:24

[b]回復 [url=http://forum.parrot-tree.com/redirect.php?goto=findpost&pid=397145&ptid=22344]10#[/url] [i]hahalegolas1991[/i] [/b]
成個月都搵番您同冬瓜真系有緣份囉.  恭喜恭喜![attach]48589[/attach]

發達鳥 發表於 2014-10-9 02:26

[b]回復 [url=http://forum.parrot-tree.com/redirect.php?goto=findpost&pid=397149&ptid=22344]14#[/url] [i]Mr_fran[/i] [/b]
希望奇蹟很快也會出現在您身上.

wendy2307 發表於 2014-10-9 22:13

so happy for u !   But my friend 's bird not come back yet

jennli 發表於 2014-10-16 13:47

"出面揾到食"!!叻女!
恭喜哂~

birdy 發表於 2014-11-18 08:00

How the result ?

ap_nail 發表於 2014-11-18 14:26

主人已成功接返雀

風中飛鸚 發表於 2014-11-18 16:14

上鸚鵡樹開個post~無壞~

頁: [1]