返回列表 發帖
2個一齊企果時, 成日都係晴晴左邊, 寶寶右邊的~
好多張相都係咁~
layer 發表於 2010-5-20 01:38

係喎! 不過另一樣更特別的,是無論晴晴在哪裡,寶寶企嘅地方一定可以望到晴晴,好似"實Q"咁守到實一實
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

係喎! 不過另一樣更特別的,是無論晴晴在哪裡,寶寶企嘅地方一定可以望到晴晴,好似"實Q"咁守到實一實
BoBoBoBo 發表於 2010-5-20 08:55

看住年紀比較小的晴晴, 好乖喔~~~

寶寶好"專業"阿
粟米 - LB
薄荷 - LB

比晴晴嚇死

12:04 pm 一click部IP cam 見到晴晴企得好古怪

12:15 pm 一直維持...即刻call佢地Daddy...Daddy話再睇耐d.....

12:33 pm 但我越睇越驚....晴晴好似全身軟癱,失去重心...

Daddy call我,決定即刻回家...好worry....越睇越worry....
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

晴晴點啊???有沒事啊?????

係咪隻腳整住左啊???好擔心啊!!!

佢而家有個架"晾"得住,但是要快點幫佢了,我猜測是腳圈鈎住。

哎呀,隻腳仔kick住左呀?
擔心中……
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

kick 住腳仔?@0@

oh no, 一入黎見到嚇親. 依家點呀?  希望無事啦!

晴晴......嚇死人咩!!!!

e頭Daddy急急腳趕返屋企....個頭就見晴晴...

伸左個好大既懶腰

然後斯斯然咁行去食野

都未見過d雀睡姿咁嚇人
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
淺灰鸚 =晴晴, 女

虛驚一場,真係嚇死

睡姿?
定係卡住左, 不過自己出得返黎?
check下唔係下次又要趕返屋企

我成日對住爆谷,都從未見過佢咁.可能晴晴覺得咁樣好有美態
總之無事就安落晒.

寶寶去左邊呀,佢點解唔睇住晴晴
粟米 - LB
薄荷 - LB

無事就好la.....再睇一睇係咪cake住左?
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

剛剛翻睇完錄影咗嘅片段, 證實係虛驚一場. 在錄影咗嘅片段中, 看到晴晴後來好'滋油淡定'咁企起身, 直情係話俾所有人知佢剛剛睡得好甜. 真氣人! 完全唔知 '偷睇' 緊佢嘅千千萬萬觀衆為佢耽心, 以為佢隻腳仔俾嘢 kick 住.

從影片中看到嗰個 Secure 哥哥 (i.e. 寶寶) 完全唔覺得晴晴有絲毫問題, 好似一早知知道晴晴喺度眠緊.

請看看...

[youtube]VWBBAYIF5TA[/youtube]
提姆那灰鸚鵡 -- 寶寶
剛果灰鸚鵡 -- 晴晴

仲有伸懶腰呢個動作
比佢嚇死

huh,好彩唔係kick住左腳仔咋,
點解晴晴可以瞓到跌左隻翼落黎?
唔睇返playback,都唔知原來佢係瞓緊覺…

我晏晝睇到張相,我都嚇一嚇,
真係好彩只係虛驚一場,
其實,係唔係聰明既晴晴用計仔呃你地返去陪佢呢?
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

huh,好彩唔係kick住左腳仔咋,
點解晴晴可以瞓到跌左隻翼落黎?
唔睇返playback,都唔知原來佢係瞓緊覺…

我晏晝睇到張相,我都嚇一嚇,
真係好彩只係虛驚一場,
其實,係唔係聰明 ...
mmchu 發表於 2010-5-20 20:06

我就真係傻仔啦. 俾佢呃咗返屋企. 既然返咗屋企, 就唯有做阿四, 帶佢哋去曬太陽. 攪到我連 lunch 都冇食. 曬完太陽就趕番公司. 真可憐 !
提姆那灰鸚鵡 -- 寶寶
剛果灰鸚鵡 -- 晴晴