返回列表 發帖
140# yimaggie

咁睇情況似係介癬蟲多D~不過佢話係Demodex(我記得個音係咁)......
都係信自己~自己睇算啦

141# louisa20047

o係有事ge地方拔幾條睇下有咩發現~ 影張相上黎睇下~~
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

141# louisa20047

o係有事ge地方拔幾條睇下有咩發現~ 影張相上黎睇下~~
yimaggie 發表於 2012-4-23 11:28

顯微鏡影到相的嗎?

143# louisa20047

你搵個相機當係自己對眼就得
我以前成日影 用普通dc dc鏡頭吸住目鏡黎影 用微距
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)

143# louisa20047

你搵個相機當係自己對眼就得
我以前成日影 用普通dc dc鏡頭吸住目鏡黎影 用微距
yimaggie 發表於 2012-4-23 11:34

我試下啦

我試下啦
louisa20047 發表於 2012-4-23 11:36

加油

香港邊度有?
louisa20047 發表於 2012-4-23 00:59

香港ge意思係港島區?

香港ge意思係港島區?
bobyjadeeye 發表於 2012-4-23 12:12

意指港島+九龍+新界

室外養狗好麻煩呀
louisa20047 發表於 2012-4-23 01:25

室外養狗  其實係最易  可能你係無經驗/方法
不如你映d相上尼(狗  環境  狗房內外)  齋講好難明白

點去打理/養狗  10個人除時有10幾種方法
新手尼講  學ge野越多只會越亂
反而只跟1個學先至係最好

室外養狗  其實係最易  可能你係無經驗/方法
不如你映d相上尼(狗  環境  狗房內外)  齋講好難明白

點去打理/養狗  10個人除時有10幾種方法
新手尼講  學ge野越多只會越亂
反而只跟1個學先至係最好
bobyjadeeye 發表於 2012-4-23 12:55

其實個環境好簡單~就係一片石屎地~加個狗屋~狗屋旁有少少竹~狗屋對面有片小草地

我ge睇法唔同
我鐘意4圍去學
識左唔一定要用
吸取各方唔同ge意見知識經驗
消化之後將好野拼合咁先可以改良

米話左你聽  
賣農藥ge地方多數都有"蚤蟎滴(奶水)"賣

米話左你聽  
賣農藥ge地方多數都有"蚤蟎滴(奶水)"賣
bobyjadeeye 發表於 2012-4-23 13:05

但係邊度有得買農藥呀?

花墟??

我ge睇法唔同
我鐘意4圍去學
識左唔一定要用
吸取各方唔同ge意見知識經驗
消化之後將好野拼合咁先可以改良
yimaggie 發表於 2012-4-23 13:03

依個就係新手同老手ge分別
好似我初養時候  
d人都係話唔好成日同佢地沖涼
到學玩show先發覺
原來沖得多涼先係最好

依個就係新手同老手ge分別
好似我初養時候  
d人都係話唔好成日同佢地沖涼
到學玩show先發覺
原來沖得多涼先係最好
bobyjadeeye 發表於 2012-4-23 13:12

講解下呀

但係邊度有得買農藥呀?
louisa20047 發表於 2012-4-23 13:07

咁你住邊區啊

咁你住邊區啊
bobyjadeeye 發表於 2012-4-23 13:14

新界~
不過間中要周圍走~所以遠少少都冇所謂

沖幾多都係睇下咩狗種遮= =...斷估唔會日日沖掛= =......
白毛狗同黑毛狗又唔同.....毛質唔同都係有分別....唔係所有狗都一樣掛= =.........
每個人養狗養左一段時間都有自己一套ga啦......
家養..又未必要做到出show咁姐......
以前果時成日聽d老人家講話皮膚病浸奶水.....
時代會進步...而家都無乜人會咁做啦.....拎隻狗去浸毒藥= =...浸完仲成身油咁樣.....

沖幾多都係睇下咩狗種遮= =...斷估唔會日日沖掛= =......
白毛狗同黑毛狗又唔同.....毛質唔同都係有分別....唔係所有狗都一樣掛= =.........
每個人養狗養左一段時間都有自己一套ga啦......
家養..又未必要做到出 ...
yimaggie 發表於 2012-4-23 13:18

家養,出SHOW有咩分別?