返回列表 發帖

靚灰鸚

今日行雀街xx店,有隻五月大灰B,少有咁靚,大身毛色立立令,又識講嘢,但貴接近一倍

非常吸引…

一分錢一分貨,Bii貨正好多。

即是幾錢?

一般灰B $5000至$6000,你咪當下限X2,五位數字

咁都幾貴~加D錢已經可以買隻藍黃金剛~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

3年買$8400但好健康,未病過冬天我都冇用暖爐又唔蓋布。

千金難買心頭好,如我未買會架

雀街買有無保證?

雀街買有無保證?
ansonleung 發表於 2015-9-9 22:35

保證快死~都算係保證?

論壇 有會長  真是開心很多 會長很懂弄氣氛
金剛鸚鵡/天緣妙   黃兜吸蜜鸚鵡/弘曆
葵花/Cutie          愛情鳥/翠兒
彿法無邊在心中   降魔伏妖傳正道
行善積德應已份   得成正果普世人

有會長, 有火星人,都開心

有會長, 有火星人,都開心
gadgeteer 發表於 2015-9-11 16:42

我是水星~大家唔同~

其實某程度上~我唔排除晒火星人諗法~天然飼料有一定好處~合成糧都有佢漏洞~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

其實某程度上~我唔排除晒火星人諗法~天然飼料有一定好處~合成糧都有佢漏洞~
風中飛鸚 發表於 2015-9-12 10:08

合成糧其實真係好基本~只係維持身體所需
合成糧對新手/冇時間的主人黎講的確係好幫手~起碼係正常情況下~隻鸚鵡病的機會少左好多~不過如果好似我咁黑仔~就真係祝君好運了
(我諗好少人會好似我咁無聊每次check+睇完成份先去買~如果有留意會發現有D牌子的添加劑成份比食物成份多好多)

識得我耐的人都知我有隻因為合成糧添加劑而咬毛的葵花~佢就算改食天然鸚鵡合成糧都只能減少咬毛情況惡化~我自己整野俾佢食反而有改善

我唔會否定鸚鵡合成糧的功勞~但對我家咬毛葵黎講~合成糧唔係佢的出路

合成糧其實真係好基本~只係維持身體所需
合成糧對新手/冇時間的主人黎講的確係好幫手~起碼係正常情況 ...
louisa20047 發表於 12-9-2015 14:29

識又唔怕花時間的話,從來都覺得自己整糧會好啲。問題係隻隻鸚鵡都唔同,好多主人對鸚鵡本身或對食物種類無足夠認知。聽某某講或求其上 youtube 見可以餵奶加飯 (但又要平),個個就跟住咁餵就大件事...

識又唔怕花時間的話,從來都覺得自己整糧會好啲。問題係隻隻鸚鵡都唔同,好多主人對鸚鵡本身或 ...
gadgeteer 發表於 2015-9-14 11:34

平唔係問題,因為自己整真係平過買,但要平到底就不可能啦
我之前係要去訂糧,次次都抬廿磅糧返去(以前唔使咁慘,但自從找不到人後,就冇得再上山買),後來餵開果種糧出問題,就變左自己整,食食下又發現咬毛葵出毛喎,結果就餵到今日啦

其實自己識整又唔懶,糧入面的食物材料係可以每次轉,比起食合成糧,食物更多元化,仲可以跟季節改變,食物質地更可以因做法而改變,食物顏色又可以因食物成份而改變,其實好好玩的。睇到尐葵食到肥肥白白,會令人好滿足的
加我FB請話知閣下是誰