返回列表 發帖
好熱鬧呀 一定好好玩

你呢個係咩相機呀? 點解見你d鏡頭可以換來換去, 影出來咁靚, 但又話唔係單反嘅?

原帖由 carolee 於 2009-7-20 20:03 發表
你呢個係咩相機呀? 點解見你d鏡頭可以換來換去, 影出來咁靚, 但又話唔係單反嘅?

係新設計既 4/3 機, 部機入面無反光鏡, 所以唔係單反; 因為無左組反光鏡, 所以機身可以再細d輕d, 但係用途上可以好似單反甘換鏡頭.

原帖由 gameijk 於 2009-7-20 12:39 發表

g1已停產
gh1有短片+好貴,
ep1成像唔利but層廁分明,(g1 and gh1=80 ep1=90)
貴,机身好靚仔,好睇唔好用,無得轉lcd mon. kit lens & 17m len 都唔靚.
有錢我都會買泥用 ,机身好靚仔.....我又唔 ...

甘你快d賣多幾條魚幾舊珊瑚, 買部 M8 啦....

等我儲多幾年錢, 等 Micro 4/3 第三代第四代.

原帖由 Louis 於 2009-7-20 20:55 發表

louis係咪諗住買部同班大帝影靚靚相呢~~

以前用 10D, D動物好驚好抗拒支鏡, 所以轉返用細機影, 但係又無淺景深.......

原帖由 Louis 於 2009-7-20 20:55 發表

Leica 緊係正啦

我都飲過奶..but....
M8得一個字 貴.
好睇唔好用.iso高過640唔用得.
D lens 選擇少,得 21mm 35mm 50mm......

原帖由 Louis 於 2009-7-20 20:52 發表

係新設計既 4/3 機, 部機入面無反光鏡, 所以唔係單反; 因為無左組反光鏡, 所以機身可以再細d輕d, 但係用途上可以好似單反甘換鏡頭.

冇反光鏡對影出黎既相有咩影響ga? 有冇部機個樣吓呀

唔識呢d 野, 睇到我一頭霧水呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝