返回列表 發帖

【新長隆酒店兩天遊】雀鳥篇

上個月去了兩天『廣州新長隆酒店』,選了遊覽『香江野生動物世界』及入住「狩獵房」。
相信很多人都去遇,不再作詳細介紹,直接睇片及睇相!
雀鳥表演!
[youtube]jsZbl4628LM[/youtube]

好犀利呀!
有機會我都要親身去睇下
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

多謝分享,
好多鸚鵡睇啊,是否每天都有表演呢?

睇完好想去呢,請問是跟團定自由行呢?價錢貴嗎? thank you.

飛禽表演  10:45         15:30         (周四停)
請參考 http://www.xjzoo.com.cn/
http://www.xjzoo.com.cn/ykfw/bysj/200909/1100.html
自由行好啲!去學聯,中旅或永東買酒店套票。
價錢由1300-1900,視乎旺季或淡季,閒日定周末!

唔該晒sonic前輩的資料,
睇下幾時有時間一定去一趟呢.

幾隻scarlet週圍飛~~~
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

唔該晒sonic前輩的資料,
睇下幾時有時間一定去一趟呢.
芳姨 發表於 2009-11-16 01:17

芳姨,我係新手! 多多指教!

真係好正, 一定要去睇~

我感覺我係見到鵰兄(神鵰俠侶既神鵰...)唔知過兒向唔向度呢...

我覺得呢駝鳥相好有趣
Raco

本來昨天星期六及日~都係去長隆野生動物園~可惜取消左~
不過多年前曾經去過一次~因為有雀友家屬在園內工作~所以得到特別招待~全程勁好玩及可以去到其他遊客不能到的地方~例如繁殖區及後台/鳥籠內~如難得一次經驗~相信好難有第二次~~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

都好正喎•我地都要攪攪佢啦!

都好正喎•我地都要攪攪佢啦!
sam905 發表於 16/11/2009 12:52

支持.......

13# pinko

攪番個團~

支持.......
pinko 發表於 16-11-2009 13:03

X 3 快D攪

X 3 快D攪
agnes283 發表於 2009-11-16 21:30

我又去我又去~~

D 相好靚呀 隻大咀鳥好似個毛公仔咁, 真係好靚
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

多咗好多鸚鸚, 好耐無去過啦!
要去睇睇, 多謝Sonic 分享

條片超正
ONON