返回列表 發帖
恕我見識少, 我十幾年都未見過香港有得賣 Painted Conure 同 Black Capped Conure.
Louis 發表於 2010-6-12 00:05

好野終於有知音人la....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

唯一見過嗰 隻Black Capped Conure都剛剛走失.
希望快D揾番佢.
ONON

唯一見過嗰 隻Black Capped Conure都剛剛走失.
希望快D揾番佢.
OnOn 發表於 2010-6-12 00:18

個隻好似係Green Cheeked Conure 喎!

應援團 : Capricorn_1977_@Hotmail.com

☆☆我在窗台無籠放養雀雀☆☆
相思、彩鳳、愛情烏、雞尾、珍達…
每日食、瞓、玩 ,食、瞓、玩,食、瞓、玩 .....

我家有隻新寄宿生珍達
共對左個多星期
感受係 : 果然名不虛傳

奉勸大家買之前一定要再三考慮
Ming 發表於 2010-6-12 02:33

我都終於有知音人肯企出黎撐我la~~

我家有隻新寄宿生珍達
共對左個多星期
感受係 : 果然名不虛傳

奉勸大家買之前一定要再三考慮
Ming 發表於 2010-6-12 02:33

珍達的色彩對比好強......好'令'
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

太陽帝國掘起...@@"

太陽帝國掘起...@@"
楚峰 發表於 2010-6-12 10:52

可以搵人拍大國掘起
我係永恆的新手

太陽/塞內加爾/亞歷山大/達魔/
等於檸檬茶/啤酒/可樂/益力多
是四個完全唔同飲品~各有各好處~各有各人喜歡~樓主就要先了解清楚~
我們只是照標題2000元介紹咁上下的鸚鵡~
如果唔係就介紹紫藍金剛俾人手養~
學生哥~剛畢業出黎社會做事~初養鸚鵡,最適宜借大耳窿錢去養紫藍金剛~因為下半世就同佢打工~
唔洗再有希望~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

是四個完全唔同飲品~各有各好處~各有各人喜歡~樓主就要先了解清楚~
學生 ...
風中飛鸚 發表於 2010-6-12 11:31

年輕人飲酒傷身....唔好la......
我係永恆的新手

學生 ...
風中飛鸚 發表於 2010-6-12 11:31

檸檬茶都係飲番羊光好~
飲太陽牌....檸檬茶會入耳

=.=扯到咁遠既...最後睇左各位意見再綜合各因素...決定唔要"超級巨聲"
轉左要靜靜地又得意既~~玫瑰....遲d補相....但買完之後先發現隻雀既腳有缺憾
佢個腳環cool得唔好...將佢最尾個隻腳指cool埋....攪到隻腳抓唔緊枝棍
我發現後(返到屋k1hr內立即用指甲鉗剪甩左=.=).....希望佢可以慢慢變返正常la~~
不過點都好~~選擇左佢~~我就一定會照顧佢!

年輕人飲可樂/益力多/ 檸檬茶快肥

我睇中左whiskey唔知點好???我可以應付到嗎???
我係永恆的新手

檸檬茶都係飲番羊光好~
飲太陽牌....檸檬茶會入耳
clymcm 發表於 2010-6-12 11:47

轉左新口味...而家冇咁好飲.../﹏\

=.=扯到咁遠既...最後睇左各位意見再綜合各因素...決定唔要"超級巨聲"
轉左要靜靜地又得意既~~玫瑰....遲d補相....但買完之後先發現隻雀既腳有缺憾
佢個腳環cool得唔好...將佢最尾個隻腳指cool埋....攪到隻腳抓唔緊 ...
aocfun 發表於 2010-6-12 18:28

可以POST相睇下嘛