返回列表 發帖
我都喜歡太陽,亦非常羨慕,佩服 和同情 太陽嘅主人
BoBoBoBo 發表於 2010-6-13 08:43

我仲多一份尊重.......
太陽係大師級的雀.....
我都係最愛.....Poicephalus
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

可以形容一吓令人心儀嘅 Poicephalus 小朋友嗎?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

可以形容一吓令人心儀嘅oicephalus小朋友嗎?
BoBoBoBo 發表於 2010-6-13 08:59

文靜.....
有時好活潑..
比較獨立.....
好多時可以自得其樂....
同時唔怕人,唔怕其他雀有dd惡.....
同主人係好淡如水的感情.....
Poicephalus means ' different head'佢地的特徵係頭同身唔同色....
有9大種之前介紹過.....
v仔係吟多種最common的
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

28# clymcm

開盡 speaker 都好細聲咁 ge?
死火,唔通我俾爆谷整到聾聾地

28# clymcm

爆谷 發表於 2010-6-13 10:34

吓? 咁爆谷都唔嘢少喎!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

45# BoBoBoBo
放盡叫時,我係樓上關左門都仲好嘈
有時走左,離屋企超過二十間屋,仲聽到.
如果佢唔係大叫,而係大聲講外星話 (通常心情差), 都嘈過短片中 ge Nike.
不過唔知會唔會唔同電腦 speaker, 大細聲有唔同呢?
都係見真人清楚 d

6# Ming  

Ming 發表於 2010-6-12 01:44

想問吓Ming師姐, 把梯响邊到買, 有幾長, 幾多錢 , 我都想買番把, 但响雀街找不到.

28# clymcm

爆谷 發表於 2010-6-13 10:34

我真係好即興咁求其攞個DC仔拍片ja~
收音唔清, 主角又唔盡情 (上鏡怕羞)

講嘈音指數, 太陽同葵花始終係有d出入~
不過以身型比例黎講...太陽art到唔少豪無準備既新手ga~

有好 有唔好,不能两全其美。我咁怕嘈,真係無得揀。
或者,v 仔都可以,Cozzy 話v 仔完全唔嘈 (但楚峰都話芬達花花唔嘈喎)

我都喜歡太陽,亦非常羨慕,佩服 和同情 太陽嘅主人
BoBoBoBo 發表於 2010-6-13 08:43

我信V仔唔嘈~
因為cozzy冇代言人透露V仔同同屋雀有共鳴, 我地茹且信住先~

我信V仔唔嘈~
因為cozzy冇代言人透露V仔同同屋雀有共鳴, 我地茹且信住先~
clymcm 發表於 2010-6-13 17:43

等我訓練佢成為最嘈的塞內加爾先.....
仲有v仔係會同彩鳳吹下水.....
我係永恆的新手

等我訓練佢成為最嘈的塞內加爾先.....
仲有v仔係會同彩鳳吹下水.....
Cozzy 發表於 2010-6-13 17:48

平心靜氣吹水家嘈屋閉噴水 ?

平心靜氣吹水 定 家嘈屋閉噴水 ?
clymcm 發表於 2010-6-13 17:54

吹到我都唔知佢地邊隻發表緊意見......
平心靜氣過城市論壇
我係永恆的新手

吹到我都唔知佢地邊隻發表緊意見......
平心靜氣過城市論壇
Cozzy 發表於 2010-6-13 17:56

唔好晒命喎!
我屋企嗰D似巴士阿叔 ,
仲要好似攞住大聲公
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!