返回列表 發帖
呢個大賽, 我家班大帝一定唔入圍

我都好想知邊個會係冠軍
OnOn 發表於 2010-6-14 23:09

今日有幸去LOUIS屋企參觀,
見識到蛋蛋嘅厲害,
突然明白咩野叫棋逢敵手,
咁我都唔洗再高處不勝寒
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

咁.....睇黎要分組別先得....

咁.....睇黎要分組別先得....
Teddy 發表於 2010-6-15 00:23

好難分, 淨係金鋼, 葵花已經有好多種, 唔易搞, 用重量分得唔得呢?
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

唔想睇過程,只想知結果................
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

蛋蛋係咩品種呢?

睇唔清個度數 ~ 好似最高是不是叫到有105呀~ 係唔係用分貝計呀.
暫時以我聽過最勁應該係街坊既發仔~
不過最好緊係比拼吓先知邊個係冠軍啦!

我隻鸚鵡聽完佢叫之後...佢都叫埋一份...我隻耳.....就黎震爆

蛋蛋係咩品種呢?
爆谷 發表於 2010-6-15 12:08

藍眼葵花.

如果我長期在家工作,隻籃金又長期大叫...
可唔可以申請工傷?

如果我長期在家工作,隻籃金又長期大叫...
可唔可以申請工傷?
drdoom 發表於 2010-6-15 18:34

賠多隻籃金

賠多隻籃金
tsw 發表於 2010-6-15 20:30

呢個答案好低死、又攞命
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

30# drdoom

有就好 我唔介意聾一隻耳
和尚(Hello仔) 灰鸚(可樂) LB(呀細&Lucky)
fb:http://www.facebook.com/profile. ... 47437938&v=info

Cozzy 發表於 15-6-2010 01:05

係唔想聽過程,只想知結果
ONON

我真係失敗~電腦冇喇叭~所以只見你隻太陽好正~非常靜~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

Cozzy 發表於 2010-6-15 01:05

邊有咁便宜架.....

我真係失敗~電腦冇喇叭~所以只見你隻太陽好正~非常靜~
風中飛鸚 發表於 2010-6-15 22:50

佢真係比以前靜左好多架....有時佢突然興起大叫一聲...会即刻停( 知道衰左! )...然后揾地方捐...