返回列表 發帖

五日四日台灣之旅

4晚我同街坊都係去同一個夜市, 除左誠品同動物園都冇咩去其他地方
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

書店, 動物園, 寵物店, 繁殖場, 都係我旅行時必去之地.

街坊好搞笑~~~
我最中意P7071959哩張~
玫瑰葵花 ENVY仔

e支係咪就係價值連城嘅木笛?  如果能夠聽到妳演奏就好了

得咁小相嘅? 不如再貼d夜市食咗d乜, 同埋動物園嘅動物同大家分享啦!

名副其實"木童笛".

簡單而美麗;景小而豐富
我有四隻鸚鵡
一隻叫[笨招]...[黑頭]
一隻[招積仔]...[珍達]
一隻[亞帆]...[雞尾]已在彩虹橋
一隻[亞達]...[雞尾]已在彩虹橋

唔記得問, 做乜街坊著晒恤衫皮鞋嘅?

唔記得問, 做乜街坊著晒恤衫皮鞋嘅?
carolee 發表於 2010-7-8 10:15

因為我唔俾佢著人字拖上機, 佢咪冇得揀嘍!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

得咁小相嘅? 不如再貼d夜市食咗d乜, 同埋動物園嘅動物同大家分享啦!
carolee 發表於 2010-7-8 09:39

我冇咩影相, 街坊影左, 不過你知道佢有幾"快手"啦!

carolee 發表於 2010-7-8 09:39

你估中喇! 其實唔算貴, 係LEE牌洗大左先左諗右諗, 本來諗住買兩支廠笛, 都要5K有多一支, LEE支抵用, 不過新笛保養比較麻煩, 而家我一日都只可以用佢吹十幾分鐘, 遲D先可以照常使用.

名副其實"木童笛".
Louis 發表於 2010-7-8 09:41

唔只係"木", 仲係HAND-MADE架
BTW, 我地玩笛人通常叫佢做直笛或者木笛, 冇人用牧童笛LEE個TERM.

街坊好搞笑~~~
我最中意P7071959哩張~
mavisweet 發表於 2010-7-8 09:38

佢話我角度攞得唔好, 應該叫佢再扒低D, 不過太熱, 懶得RETAKE

書店, 動物園, 寵物店, 繁殖場, 都係我旅行時必去之地.
Louis 發表於 2010-7-8 09:32

書店, YES
動物園, YES
寵物店, YES
繁殖場, 搵唔到

簡單而美麗;景小而豐富
paladin 發表於 2010-7-8 10:06

多謝讚賞!

我上個月都去左台北幾日,
不過淨係食,食同埋買野食…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

我上個月都去左台北幾日,
不過淨係食,食同埋買野食…
mmchu 發表於 2010-7-8 12:08

我大部分時間都响課室上堂, 係last day去左木柵動物園, 不過條街超熱, 真係邊度都唔想去.

好羡慕你們時時都可以去旅行,我自從養咗鸚鵡後比較小去旅行了,
去旅行都心掛掛啲雀,
不過台灣之前已去過兩次了,次次都是吃喝玩樂.