返回列表 發帖

北海道之旅之車仔飯篇…

勝手丼,即係香港人既"車仔飯"…

車仔飯,即係你去買一碗白飯,
跟住再揀餸,所謂既餸,即係"魚生",
幾十款魚生任你點,好好玩!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

魚生正呀
我最鍾意食

魚生就............

好正呀!  

I didn't try this but my friend tried the day before we met.
She said it was great!
ONON

魚生就............
tsw 發表於 2010-8-7 16:49

日本魚生好正ga! 同香港好唔同,又唔貴,我只會係日本才放膽吃魚生咋!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

呢個係響釧路既和商巿場,
之前tvb和味無窮ricky san都有介紹過,
個度好多檔都係做車仔飯,
最好笑白飯size都有大中細之分,
同埋個度d魚生真係求其點一樣都好新鮮…

日本魚生好正ga! 同香港好唔同,又唔貴,我只會係日本才放膽吃魚生咋!
BoBoBoBo 發表於 2010-8-10 13:30

我都想去日本,但

我都想去日本,但
tsw 發表於 2010-8-10 19:17

我去完東京之後覺得繁華鬧市唔多岩我 ,
跟住好想去北海道 ,
但已經
下年要去宿霧

跟住好想去北海道 ,
但已經
下年要去宿霧
blanche_lam 發表於 2010-8-10 21:53

楚峰兄識做啦

楚峰兄識做啦
tsw 發表於 2010-8-10 21:59

佢佢.....佢....佢...佢話..
"我有時間先算"
我:

楚峰兄係唔係要

楚峰兄係唔係要
tsw 發表於 2010-8-10 22:19

您 .....您....您..您幫我...
佢...

楚峰兄識做啦
tsw 發表於 2010-8-10 21:59

佢去完之後...
我未去都已經...

同埋我連護照都冇@_@v

佢去完之後...
我未去都已經...

同埋我連護照都冇@_@v
楚峰 發表於 2010-8-10 22:25

整護照幾咁閒

真係要
快D整護照去日本

我都想去日本,但
tsw 發表於 2010-8-10 19:17

我都係 ,所以我個trip既宗旨係要平靚正…

去完一次日本,要 好耐架!

跟住好想去北海道 ,
但已經
下年要去宿霧
blanche_lam 發表於 2010-8-10 21:53

每次去日本,都係首選東京,
難得朋友搞去北海道,
又話去十日只要萬零蚊,
兼且可以去睇雪祭,
我先扑搥跟佢去咋…

北海道節奏慢過東京,
同埋唔駛日日趕住去濕平…

每次去日本,都係首選東京,
難得朋友搞去北海道,
又話去十日只要萬零蚊,
兼且可以去睇雪祭,
我先扑搥跟佢去咋…

北海道節奏慢過東京,
同埋唔駛日日趕住去濕平…
mmchu 發表於 2010-8-10 23:42

十日都係萬零蚊!?!?!
跟團定自由行?

十日都係萬零蚊!?!?!
跟團定自由行?
blanche_lam 發表於 2010-8-10 23:45

自駕遊…

應該咁講,一日東京加九日北海道,
機票,酒店,租車,火車,玩卅入場費,食,
我地唔係下下就住就住個d,
有兩晚酒店dinner仲upgrade左去食蟹宴,
呢度一萬蚊唔駛,
當然濕平另計,
我呢個朋友真係好掂,
埋單計數先覺佢好勁!