返回列表 發帖

土耳其--棉花堡

以彿所架車西行五小時便到棉花堡--古羅馬時期溫泉度假勝地.闊2-3 km,高 100m之石灰質斜坡溫泉池.漫山一片白茫茫,如中國四川黃龍五彩池:
[attachimg]23031[/attachimg
羅馬遺址:在棉花堡上面有羅馬溫泉,浴場,住屋,教堂,墓園等遺址,馬路8 m 闊:
]
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
小妹妹灰鸚

我十多年前去綿花堡係週圍都白雪雪, 真係雪咁白, 任何一個角度D相影出來都似雪地, 踩上去好似踩落非常幼沙的沙灘, 軟綿綿咁, 好可惜近年太多遊人,  已變咗色, 朋友早幾年再去已經話完全無以前咁雪白

日光浴好寫意呀!  係果度日光浴呢個主意真係相當唔錯喎!  

守護狗有乜嘢作用呢? 點守護法?

是最近去嗎?我幾年前去因冇水,棉花堡只得d石,現在有酒店在附近嗎?

Still looks good.....

Thanks for sharing.
ONON

日光浴好寫意呀!  係果度日光浴呢個主意真係相當唔錯喎!  

守護狗有乜嘢作用呢? 點守護法?
carolee 發表於 2010-8-12 09:47

起初我以為是流浪狗,我們最早入場,四五隻狗一路跟隨,我朋友受傷坐下,狗隻跟隨坐在他身傍,很友善,跟我握手,再看都有晶片,必是受過訓練.
是最近去嗎?我幾年前去因冇水,棉花堡只得d石,現在有酒店在附近嗎?
wendy2307 發表於 2010-8-12 10:18

是,有些池是乾涸的.
小妹妹灰鸚

都仲好白雪雪咁wow!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

.............

原來棉花堡上白色既係沙咁既質地架??
我仲以為係白色既石咁既質地TIM.....

真係讀萬卷書不如行萬里路~
多謝分享~!!
玫瑰葵花 ENVY仔