返回列表 發帖

荃灣海濱隨拍

多謝觀看

好...........靚........好.........好靚

I like
現有
藍頭亞馬遜*1
lovebird*4
塞內*1
雞尾*1

咁都俾你捕到佢捕魚仔, 勁

隻 "海中非鸚" 都幾靚wow!係咩雀嚟 ga?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

係白露?但係唔記得乜嘢品種!
唔係牛背露,小白露。

隻 "海中非鸚" 都幾靚wow!係咩雀嚟 ga?
BoBoBoBo 發表於 2010-8-30 00:32

夜鷺

夜鷺
Edward 發表於 2010-8-30 00:45

請問你用咗幾倍 zoom 埋去影 ga?
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

夜鷺
Edward 發表於 2010-8-30 00:45

好地方~~~~
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

咁都俾你捕到佢捕魚仔, 勁
clymcm 發表於 2010-8-29 22:24

好易影, 佢企定定係度捉魚

請問你用咗幾倍 zoom 埋去影 ga?
BoBoBoBo 發表於 2010-8-30 00:48

400mm,  套用落小數碼相機, 你當20倍吧

好易影, 佢企定定係度捉魚

Edward 發表於 2010-8-30 10:19

好大look 鏡,不過影得好靚,靚到可以出畫刪
淺灰鸚 =晴晴, 女

好大look 鏡,不過影得好靚,靚到可以出畫刪
BoBoBoBo 發表於 2010-8-30 11:54

70-400mm 重量都ok
以前 "一個在香港出生日本長大喜歡用相機拍下自己生活點滴的日本女生"
(1991-2010) 生前常隨身攜帶A550 及此鏡, 拍下很多觸動人的照片
Blog 已再無放照片
樹ちゃん

鸚鵡相是 135mm smooth trans focus
STF

朋友比左枝80-210mm手動我...
都未有時間影......
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project

Edward 發表於 2010-8-30 10:19

睇exif實際焦距換成35mm係600mm (400x1.5)

請教一般打雀600mm焦距夠唔夠用? 特別係影飛緊果d?

我未知點影飛鳥, sorry,
器材及人本身皆沒有能力追飛鳥

d拍友影好多時都下下 1000mm起步......
影林鳥有d唔同......
我係永恆的新手