返回列表 發帖

灰鸚~無聊~擲糧杯

本來個糧杯放在層架上....但寶寶將它拆了出來....再高空擲物...

個糧杯跌左落窗台....寶寶就表演了他的控球....Oh..應該是控杯技術. ..

Oh! 失手! 跌左落地添! 都唔錯 ga喇! 個窗台咁窄都玩到咁耐至碌落地,e家先知佢唔係亂擲 ga。

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

男仔係大力D

無嘢食擲糧杯

好勁呀
如果係我,我會興幸佢冇攞去掟爆窗口

多謝各位觀賞
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

用糧杯練習過之後,寶寶首次正式玩控球......
[youtube]EYx6UKUbjN8[/youtube]

.............哎喲,又失手添
淺灰鸚 =晴晴, 女

寶寶

自己諗點玩,估唔到鸚鵡仔仔都一樣天生喜歡玩波
淺灰鸚 =晴晴, 女

隻雀2合為1???

隻雀2合為1???
波波 發表於 2010-9-7 21:50

只係寶寶(灰鸚仔)係咁玩個波玩唔停 ,晴晴(灰鸚女)晨早返入籠食嘢 ,睬佢都傻。
淺灰鸚 =晴晴, 女

返籠食嘢咁樣就要

返籠食嘢咁樣就要[img]http://cichikung.myweb.hinet.net/plurk/monkey/m194.gifhttp://cichikung.myweb.hinet.net/plurk/monkey/m195.gif[/img]
tsw 發表於 2010-9-7 23:43

你應該放隻豬仔係度,晴晴唔係食就係瞓   又或者晴晴返籠食嘢兼守籠門呢
淺灰鸚 =晴晴, 女

晴晴返籠食嘢兼守籠門但會

迪迪成日都咁玩.. 仲玩到好開心大叫同個玩具講野   最慘係佢仲意玩拋汽水罐.. 朝早流流6點幾. 人都未起身.. 佢就玩拋空罐落地捉個罐.. 嘈到我醒左.. 叫佢唔好玩.. 佢只會停1mins. 之後又玩過.. 要起身沒收個罐先有覺好訓

迪迪成日都咁玩.. 仲玩到好開心大叫同個玩具講野   最慘係佢仲意玩拋汽水罐.. 朝早流流6點幾. 人都未起身.. 佢就玩拋空罐落地捉個罐.. 嘈到我醒左.. 叫佢唔好玩.. 佢只會停1mins. 之後又玩過.. 要起身沒收個罐先有覺 ...
迪迪仔 發表於 2010-9-8 17:51

迪迪仔同寶寶好啱 Key 喎!  
e家寶寶鐘意玩高空擲物
個玩具兜用鐵線綁實在籠頂
無得成兜掟就改為揀出嚟逐件掟,跟住走落窗台玩,有時仲會落地執。
在日本城買咗 d 好似磚塊嘅軟塊鋪在地下減低那些 de d  凸凸嘅聲!
你可以試試!
淺灰鸚 =晴晴, 女

我發覺佢地仲意d  砰砰碰碰聲.  

我唔可以好似你咁整膠塊.. 因為佢係成間屋任何一個地方玩
迪迪仔同寶寶好啱 Key 喎!  
e家寶寶鐘意玩高空擲物
個玩具兜用鐵線綁實在籠頂
無得成兜掟就改為揀出嚟逐件掟,跟住走落窗台玩,有時仲會落地執。
在日本城買咗 d 好似磚塊嘅軟塊鋪在 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-9-8 19:52

我發覺佢地仲意d  砰砰碰碰聲.  

我唔可以好似你咁整膠塊.. 因為佢係成間屋任何一個地方玩
迪迪仔 發表於 2010-9-9 12:12

迪迪仔好

我怕比樓下投訴,唔墊唔得!
淺灰鸚 =晴晴, 女