返回列表 發帖
死~人蠢要問多三句添!即係衣食得,皮唔食得?
yokojune 發表於 2010-10-30 00:32

"乙烯是植物的”催熟劑”,可將水果快速催熟。唔會滲入水果D肉到,但水果都係去皮食好D!"

蕉皮內部那些一條條的"衣",吃不得! ~~乙烯
香蕉上的一條條的"衣" 才吃得! ~~唔會滲入水果肉
皮唔食得!~~~乙烯 + 大量農藥種植

大師w , Right?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

"乙烯是植物的”催熟劑”,可將水果快速催熟。唔會滲入水果D肉到,但水果都係去皮食好D!"

蕉皮內部那些一條條的"衣",吃不得! ~~乙烯
香蕉上的一條條的"衣" 才吃得! ~~唔會滲入水果肉
皮唔食得!~~~乙烯 + 大 ...
BoBoBoBo 發表於 2010-10-30 12:55

啱!大家都係愛D鸚兒,最好唔俾蕉皮內部"衣"食,小心駛得萬年船!
蠢是沒有一個定義的,世上根本就沒有最蠢或根本波有蠢,蠢只不過是不夠別人聰明而已。

我係全世界最蠢養 鸚鵡係新手,所以様様小心,可能唔啱!我只係池中無魚蝦自大 專家返咗外星

啱!大家都係愛D鸚兒,最好唔俾蕉皮內部"衣"食,小心駛得萬年船!
蠢是沒有一個定義的,世上根本就沒有最蠢或根本波有蠢,蠢只不過是不夠別人聰明而已。

我係全世界最蠢養 鸚鵡係新手,所以様&# ...
tsw 發表於 2010-10-30 17:26

Louis 博士的星球太遙遠,一來一回要花點時間。 希望快些回到地球
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

Louis因為他回答問題的時候,他的回答很有重點,次次都可以拿最佳解答,所以我覺得他最學多才人

我的重點是禁蕉就安全
藍頭亞瑪遜-青BB
灰鸚-豬豬
亞歷山大-亞力 和 長咀
原種雞尾-烏卒卒
珍珠雞尾-花哩碌

謝謝分享

稅季貸款