返回列表 發帖

《香港電腦通訊節2008》掃貨清單

(8/23) 星期六中午去,超多人,擠逼過行年宵,匆匆掃幾件貨,即走。
慳時間貼士:
1) 在灣仔7-11便利店先買門票,入場即入展覽會,毋須再在會場打蛇餅購票
2) 睇啱就買,翻轉頭又要再逼過
3) 早少少去或晚上,高峰期ニ點以後
4) 灣仔碼頭行入去快啲
先買門票

高清錄影必備!$745

剪片一流,Upgrade版$299!

幫大大買,$190,都幾難貼,早知加$80比人貼

Memory card $108,最抵買是Toshiba,不過又係排長龍!

電池好平,$10一排!

贈品

其實仲有好多平嘢,不過太多人,如19" Monitor 賣$999;22" Monitor 賣$1499;Microsoft Office 賣$6xx
不過電腦通訊節應改名電腦購物會。

我反而最想去買部eeepc...
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

我都想去可能星期一去啦! 因想買d野! 你都好多收獲下
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

我又要@_@
你有好多野我都啱用

想問下幾點至幾點開,同埋至到幾時呀?

原帖由 joankong 於 2008-8-24 10:19 發表

我見佢張入場paper寫住1pm-6pm, 等我聽日同朋友去至得
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

原帖由 joankong 於 2008-8-24 10:19 發表

「香港電腦通訊節2008」已延長展期如下:

8月24日(星期日):上午10時至下午1時 (業界持名片人士免費入場時段)
                                   下午1時至10時30分 (公眾人士購票入場)
8月25日 (星期一):上午10時至下午1時 (業界持名片人士免費入場時段)
                                   下午1時至10時30分 (公眾人士購票入場)
8月26日 (星期二):上午10時至下午1時 (業界持名片人士免費入場時段)
                                    下午1時至6時(公眾人士購票入場)
*備駐:大會於每天展覽會結束前45分鐘停止售票,如欲前往「香港電腦通訊節」,可先於沿港鐵、全旺角、灣仔區之7-11便利店購票

唔該sonic
我對d monitor有興趣d,真係好似好平咁
唔知咩牌子呢

花多眼亂,很難選擇,愛莫能助。
在會場拎住部大Mon好辛苦,所以我連考慮買都無。
如果日後買,可考慮22"-26"吋Monitor!

請問??
Canon d 片,會聲會影可唔可以剪到呢?
因為Canon個剪片軟件我唔識用.....

你買個個CUT片, 我都用緊....
不過係VER.10
你的心中藏有秘密, 而我依然想要觸碰~
郤可怕觸碰就會崩毁, 我陷入了躊躇的螺旋中......

原帖由 waiwai314 於 2008-8-24 13:13 發表
請問??
Canon d 片,會聲會影可唔可以剪到呢?
因為Canon個剪片軟件我唔識用.....

當然可以編輯canon的video,包括AVI, MOV, WMV, 3GPP等,
不過簡單編輯video可用Microsoft Movie Maker,免費兼且功能不俗,個果把Video轉番90度,好好用,唔使觀眾打側頭睇
Windows Movie Maker 讓家庭影片變得非常有趣而容易,您只要在電腦上用幾個簡單的拖放動作,
就可以製作、編輯及分享您的家庭影片,並新增特殊效果、音樂及旁白,然後透過網路、電子郵件或 CD 分享您製作的電影。
教學示範,(香港教育學院幼兒教育學院)
http://www.ied.edu.hk/ece/tl_res ... 20movie%20maker.pdf
Download位置
http://www.microsoft.com/taiwan/ ... emaker/default.mspx

原帖由 mmchu 於 2008-8-24 03:21 發表
我反而最想去買部eeepc...

送俾我都唔識用
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

回復 13# 的帖子

唔會掛

其實我都唔識用

原帖由 風中飛鸚 於 2008-8-26 12:27 發表
送俾我都唔識用

仲諗住送部比你添,無謂嘥咗,唯有自己用番。

即拆即用,日後唔駛帶住舊磚公幹

繼續掃貨,主要受人所託