返回列表 發帖

今日執相,要分享,千里迢迢去食碗ラーメン……

FACEBOOK已經POST過,
之不過咁,今日執相見到有幾張相,
所以POST出黎SHARE一下,
同埋見呢度好似無提過,
唔知大家有無興趣去試下呢………

見到呢條人龍,大家都係為左一碗拉麵

見到龍尾嗎?

就係呢間

間舖大間到呢

得幾款你揀

有得食

灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

日賣200碗o既豚王~~

有咪好好味?

其實幾好味,不過唔值得要等咁耐,
我只係去食過一次,
排左成三個鐘,只係食左廿分鐘,
值唔值得真係見人見智!

平日去會好小小,食其實ok
但要當係日本食一碗咁.....因為都接近成舊水
如果要排隊唔洗試,唔洗的話可以一試

平日去會好小小,食其實ok
但要當係日本食一碗咁.....因為都接近成舊水
如果要排隊唔洗試,唔洗的話可以一試
煙花 發表於 2011-4-24 23:53

我個次去已經係平日,星期一黎架,
點知都係咁多人,
乜香港有咁多人唔駛返工既咩?
我十一點鐘開始排,到兩點先有得食,
走個陣仲有好多人等緊,
香港真係有好多好得閒既人……

請問豚王是否免費?

有次我見到馬會門口排長龍~人地話有多寶獎~所以要排幾個鐘~
我話中硬頭獎都唔排丫~何況排完都只係食碗麵~仲要俾錢~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

星期一都咁多人.....我係舊年去食,果陣可能無咁多人知...所以無咁多人排隊.....
30分鐘就可以入去食到

同埋......如果要我排3個鐘,我一定唔會食....

星期一都咁多人.....我係舊年去食,果陣可能無咁多人知...所以無咁多人排隊.....
30分鐘就可以入去食到

同埋......如果要我排3個鐘,我一定唔會食....
煙花 發表於 2011-4-25 18:41

我都係舊年去食,
我好記得個日係2010年11月29日,
因為28號個晚我去飲,
我專登請第二日假,
咁見無乜特別野做,
咪去食碗麵,
點知要等咁耐……

唔知而家仲要等幾耐先有得食呢??

我都係舊年去食,
我好記得個日係2010年11月29日,
因為28號個晚我去飲,
我專登請第二日假,
咁見無乜特別野做,
咪去食碗麵,
點知要等咁耐……

唔知而家仲要等幾耐先有得食呢??
mmchu 發表於 2011-4-25 21:28

農曆年前果一排黃昏去過唔洗排,不過係最後一碗,我地2個人食一碗

差不多每星期都經過果道,
初見到以為係投注站排長龍排到出黎添!
原來係排隊食麵!
要排隊的都唔多arm我,無乜耐性!

it seem location 中環士丹利街, am I right?

it seem location 中環士丹利街, am I right?
miumiu 發表於 2011-4-30 10:14

唔係士丹利街,係"中環蘭桂坊和安里8-13號和安樓地下",

OPENRICE

有興趣既可以去"開飯"度睇睇其他COMMENTS!

唔係士丹利街,係"中環蘭桂坊和安里8-13號和安樓地下",

OPENRICE

有興趣既可以去"開飯"度睇睇其他COMMENTS!
mmchu 發表於 2011-4-30 13:41

thanks mate

豚王sell既係博多拉麵, 其實hk都有好多唔錯既麵館都係日本人開既, 唔洗去等咁耐
向尖沙咀, 美麗華商場有間叫"一平麵"都係日本人開的, 都唔錯, 起碼唔洗等咁耐!

豚王sell既係博多拉麵, 其實hk都有好多唔錯既麵館都係日本人開既, 唔洗去等咁耐
向尖沙咀, 美麗華商場有間叫"一平麵"都係日本人開的, 都唔錯, 起碼唔洗等咁耐!