返回列表 發帖

一蚊就一蚊...............

針到你話金唔金???????????

當抽血啦

當年呢隻野叫做..."揼揼釘"
猛烈追打佢

勁呀~COOL....
我有四隻鸚鵡
一隻叫[笨招]...[黑頭]
一隻[招積仔]...[珍達]
一隻[亞帆]...[雞尾]已在彩虹橋
一隻[亞達]...[雞尾]已在彩虹橋

勁呀~COOL....
paladin 發表於 2011-4-29 17:31

fd why ???

我啱啱都電死左一隻 @@

雄蚊都唔會吸血。

雄蚊都唔會吸血。
tsw 發表於 2011-4-30 07:26

有分ga?  咁雄蚊食咩ga?
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

花蜜

有分ga?  咁雄蚊食咩ga?
BoBoBoBo 發表於 2011-4-30 07:28

雄蚊通常以花蜜、植物汁液,雌蚊吸血
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

我搶答左啦

雄蚊都唔會吸血。
tsw 發表於 2011-4-30 07:26

咁你點知呢隻係雄蚊,點分
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

wow...

咁你點知呢隻係雄蚊,點分
joankong 發表於 2011-4-30 08:49

雄蚊超巨刑,雄蚊的口器比較退化,下顎短小且細弱,沒有辦法刺入動物的皮膚沒法吸血,只能靠吸食花蜜,植物或其他東西的汁液,來獲取營養。
雌蚊只有雄蚊十分一大,雌蚊口器,由六根口針所組成,這些分別上唇,上顎兩個,顎兩個,以及舌。在下顎針端部分具有下齒,這六根針位於下唇縱溝中,當雌蚊吸血時,下唇在頭下彎向後方,在用牠前端唇瓣握著針簇,下顎先刺進皮膚,其他口針緊接著伸入傷口,直伸到血管裡吸血。

雄蚊超巨刑,雄蚊的口器比較退化,下顎短小且細弱,沒有辦法刺入動物的皮膚沒法吸血,只能靠吸食花蜜,植物或其他東西的汁液,來獲取營養。
雌蚊只有雄蚊十分一大,雌蚊口器,由六根口針所組成,這些分別上唇,上顎兩個,顎兩 ...
tsw 發表於 2011-4-30 10:59

good...................................thx

雌蚊只有雄蚊十分一大,雌蚊口器,由六根口針所組成,這些分別上唇,上顎兩個,顎兩 ...
tsw 發表於 2011-4-30 10:59

勁呀
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

一隻蚊都咁有研究...勁!.

咁打死一隻蚊就可以絕百子千孫 , 功得無量!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

E種唔吸血架~

另外雞公蛇有得賣~都百九幾元一隻~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

E種唔吸血架~

另外雞公蛇有得賣~都百九幾元一隻~
風中飛鸚 發表於 2011-5-4 11:57