返回列表 發帖
點解咁sad?? 唔通...

p.s. 我都唔建議淨蟲diet, 我養兩隻鵯b o個陣係餵鸚鵡合成料, 到而家佢地大o左, 我餵harrison高幼(好貴, 我啲lovebird都係食雀粟, 執o既雀竟然要食harrison... ...
hahalegolas1991 發表於 2011-7-1 22:22

我執既雀都係食外國糧

如果比harrison 糧佢食洗唔洗再比虫??

已經死咗啦

已經死咗啦
tsw 發表於 2011-7-2 06:14

知唔知道死因?? 我見近排好多人養bb都係咁...

如果比harrison 糧佢食洗唔洗再比虫??
zero322 發表於 2011-7-2 05:47

我有比, 始終鸚鵡料都無昆蟲o既成份, 我仲有比生果(主要係蕃茄, 佢勁鐘意食... =v=)

hahalegolas1991 發表於 2011-7-2 06:29

我有比生果有比虫 每日一條
岩岩係大陸買糧4蚊@@一大包

hahalegolas1991 發表於 2011-7-2 06:29

唔知....果日朝早...五-七點...睡眼惺忪...爬起身喂佢..喂完..中午醒返就見佢死左..
應該唔係餓死...佢肯食野.....又精神..無異樣..
唯一...我諗到係...一係佢由樹上跌落黎既時候跌傷左內臟...
因為棵樹都好高好高......不過無理由咁耐先死.....
可能係因為我 早一日我帶佢出去既時候..
我過馬路踩到個渠蓋...成個人仆係馬路中間...
我一失平衡果下以經即時護住個裝住籠既袋...
可能撞傷左佢都未定

講真野生BB生死好難控制
有咩事你未必知 盡左力就算

講真野生BB生死好難控制
有咩事你未必知 盡左力就算
zero322 發表於 2011-7-2 13:08

講得o岩, 可能佢本身有事佢爸媽先唔要佢, 唔好太傷心, 幼鳥基本上都唔係咁易養o既~ cheer up呀!