返回列表 發帖
無計喎,雞尾又冇出世紙又冇腳圈,唔係咁,唔通滴血相認咩? 人地爭領土都係插支旗宣示主權咋。

我有出世紙,但無收據亦無入口時間,咁咪唔得囉
唔知而家叫舖頭寫番又得唔得呢
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 sesese 於 2008-9-24 18:56 發表
係好消息, 但對我似乎唔係, 雞尾無腳圈無出世紙, 咩都無, 佢話我白撞都得

讚成呀.......我都冇(行) .

查下知道未死都好丫,點解唔去問下呢?

都好喎,第日約埋啲鷄尾友去踩場至得 .

雞尾算唔算受保護?而我買隻灰鸚既時候都無問鸚鵡店攞單,淨係攞左張BII 既出世紙,有腳環號碼算唔算有足夠証明呢?
我的寶貝灰鸚叫醒醒

有出世紙係手,佢捉到隻灰鸚又同你手上號碼相同,要等佢地查一輪囉.
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

風中飛鸚主席

主席先生, 你樂於助人的性格真令人敬佩!

我於去年 9/11/2007 (五) 也是遺失了一隻紅色吸蜜鸚鵡,
遍尋不獲, 至今也是杳無音訊! 我非常內疚和自責, 亦十分無奈!

懇請你把漁護署瀕危科的電話發送給我, 我真的希望奇蹟也會發生在我這個粗心大意的主人身上!

祝你全家人及你的愛鳥們生活快樂健康!
萬分感激! 謝謝你的幫助!

回復 28# 的帖子

請看看以下的內言容.............
http://forum.parrot-tree.com/vie ... page%3D1&page=2

原帖由 VM007810 於 2008-9-28 11:04 發表

我於去年 9/11/2007 (五) 也是遺失了一隻紅色吸蜜鸚鵡,
遍尋不獲, 至今也是杳無音訊! 我非常內疚和自責, 亦十分無奈!

懇請你把漁護署瀕危科的電話發送給我, 我真 ...

祝你早日團聚
BB爸爸(肥豪)

原帖由 VM007810 於 2008-9-28 11:04 發表

懇請你把漁護署瀕危科的電話發送給我, 我真 ...

正幫你問電話,如果心急.不如打電話問電話公司.
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

原帖由 王斯拉 於 2008-9-26 10:02 發表
都好喎,第日約埋啲鷄尾友去踩場至得 .

一齊上

原帖由 風中飛鸚 於 2008-9-28 21:50 發表

正幫你問電話,如果心急.不如打電話問電話公司.

http://www.afcd.gov.hk/tc_chi/co ... _end_contactus.html

e度

有既咩-.-