返回列表 發帖
當時有兩隻金頭都有此戀動作~兩隻選其一都非常困難~令我睇高一線的原因好簡單~金波羅同另一隻最大分別就係~受驚後~好快再去番危險現場~一D都冇表現得被嚇怕~另一隻就要上番企棍~好耐先夠膽再落黎~
如果選擇凱克這類小型鸚鵡~夠大膽係非常重要~相反你選擇細膽但跟人~(葵花就得啦)就係想隻鸚鵡仔~
活潑好動丫嗎~
所以選此類鸚鵡~製做多少危險性~睇睇佢反應都好~因為膽量係天生~冇得後天訓練~必要在選擇鸚鵡時決定清楚~~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

哎喲!超掂呀!你班人類仲唔死!

金波羅佢咁嘅行為分明就係謀殺

毒死我地啦

今次真係毒到好多人~我唔係有九楊神功護體~分分鐘領野~
九楊神功秘笈入面得一個字~"窮"
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

今次真係毒到好多人~我唔係有九楊神功護體~分分鐘領野~
九楊神功秘笈入面得一個字~"窮"
風中飛鸚 發表於 2012-1-21 12:43

主席咁多雀點會窮喎

主席咁多雀點會窮喎
louisa20047 發表於 2012-1-21 12:50

七孔流血同死係兩回事~七孔流血可以唔死~死未必要七孔流血~
多雀同有錢都係兩回事~多雀可以好窮~有錢可以冇雀~

當各位感覺有輕微中毒情況時, 不況出手令自己的雀大叫一輪, 毒性應該很快消除.
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

當各位感覺有輕微中毒情況時, 不況出手令自己的雀大叫一輪, 毒性應該很快消除.
sesese 發表於 2012-1-21 14:20

唔駛咁慘呀嘛? ~伸隻手入雀籠叫自己D寶貝安撫下自己咪得囉

超可愛呀!

令我 "戀上鳥!"
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

金波lor 呢個動作叫"Surfing",係凱克獨有

[youtube]IOeuzXcRN10[/youtube]

IOeuzXcRN10
cheerios 發表於 2012-1-21 21:58

里個動作係為左D咩呢?~有咩含意呀?

見過有幾篇文章話係凱克住喺樹冠層,佢地會喺樹冠層嘅葉面露水上咁樣沖涼.

見過有幾篇文章話係凱克住喺樹冠層,佢地會喺樹冠層嘅葉面露水上咁樣沖涼.
cheerios 發表於 2012-1-21 22:04

~但係咁嘅動作都好危險喎~一個唔小心好易飛左落街

洗完頭未乾,放隻野上膊頭,典得特別勁

IOeuzXcRN10
cheerios 發表於 21-1-2012 21:58

Yes,  每晚清潔完個籠, 小卡比都有呢個動作, 未清潔前係唔會做
ONON

這戀樣真係害人不淺