返回列表 發帖

「握手」「關斗」我都分不清了

[youtube]-5OazwYvXiQ[/youtube]
在愛鸚鵡的主人眼裡,鸚鵡是一個人,相反鸚鵡的眼裡,愛她的主人是一隻鳥。

又係喎, 人地轉佐咁耐都無獎勵
ONON

哈哈,同我大舊金一樣,
出聲成隻機械雀咁!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

連發脾四都甘可愛
有Love Bird 魔怪 *Kiwi*
還有好o爹的  小紅肩*瓜子*
在彩虹橋繼續活躍  紅腹錐尾*火腩*
多左一隻嘈之巴閉的  紅額錐尾*Barbie*

又係喎, 人地轉佐咁耐都無獎勵
OnOn 發表於 2012-3-21 22:52

係囉!佢所以發我脾氣囉!但係佢至多一兩扮大聲句,之後又死死地氣要同我玩!

哈哈,同我大舊金一樣,
出聲成隻機械雀咁!
mmchu 發表於 2012-3-21 23:12

係囉!迷金講野都是唐老鴨咁!
但係起馬大舊金有大B哥教佢講「正字」吧?
最緊要正字!哈哈!我之前睇你d片聽過大舊金講自已個名好清楚吧!
大………舊…………金!

連發脾四都甘可愛
Zeta_KM 發表於 2012-3-21 23:23

哈哈!是的!只係不好的一面沒放上來給大家看吧!
就係有人同我講過四隻字:「愛烏及屋」!
咁自然見到KING仔做咩我都唔會太嬲!
在愛鸚鵡的主人眼裡,鸚鵡是一個人,相反鸚鵡的眼裡,愛她的主人是一隻鳥。

其實迷金都識講好多野,
我個隻會講︰乖仔,大舊金,大b,hello,bye bye,返工啦,返黎啦,good morning,
去街街,鍚鍚先,過黎丫,哎呀,up,開,呢隻,等等等等…
仲有識扮人笑,又會唱︰有隻雀仔~~(無左跌落水)!
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

其實迷金都識講好多野,
我個隻會講︰乖仔,大舊金,大b,hello,bye bye,返工啦,返黎啦,good morning,
去街街,鍚鍚先,過黎丫,哎呀,up,開,呢隻,等等等等…
仲有識扮人笑,又會唱︰有隻雀仔~~(無左跌落 ...
mmchu 發表於 2012-3-22 18:24

係呀!king仔都識講好多野!睇下有無心去養吧!
我養鸚鵡都係受大b哥影響!本來我是養灰鸚鵡!
但係到買的時候才轉了養迷金!