返回列表 發帖

宜籣, 貓空, 動物, 花博...... 遊.....

四百幾港幣包的士全日遊, 買完野放的士, 唔使拎

去埋觀鳥, 可惜鏡長莫及

記得某次聚會, 有會友” 幸運地”抽得類似獎品

跟住又係餅廠, 酒廠之類,

免費溫泉

臺北市動物園, 當時鳥園還在維修中…

夜間動物物

白鷺自由行

超大

健康美麗的紫藍

貓空, 無野睇, 不過有野食

花博, 超迫人, 微距鏡無拎過出黎

鳥街照片在此

http://forum.parrot-tree.com/vie ... &extra=page%3D1

好似比卡超

里杯係咩黎嫁?

天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

http://i1226.photobucket.com/albums/ee413/edwardlau_2011/2010%2012%2026%20yilan/2DSC00069.jpg
里杯係咩黎嫁?
louisa20047 發表於 2012-4-13 01:48

綠色嘅奶茶

2010 的照片

呢D波波又係咩泥

呢D波波又係咩泥

Edward 發表於 2012-4-15 03:20

好似好好味

有几幅以前見過, 是否之前台灣之旅?
你縮相變JPEG後, 仍然很清, 用甚麼方法, 壓縮比率是否切定Very High Quality?

Hi Sonic,

係2010年的相 , 有一兩張你會睇過,
舊電腦太龜速, 開一張raw唔執相轉Jpeg要大半分鐘
剛換了腦, 直情彈出來, 唔洗等, 咪執番D舊相

我用photoshop save as  - image quality = 10 (最大12)

我最近都upgrade 部腦, 快好多! 我用Sony送軟件Image Date Converter, 及 Photoimpact. 轉Size 就用FastStone Photo Resizer 做Batch conversion. 易用. 切定用default. 下次調高些! Thank you.

好似親歷奇景咁~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

好精彩,剩睇相都感受到好開心!