返回列表 發帖

有關中學一問

想問下有冇人知何文田余振強紀念中學係band幾中學,校風好唔好
一屋五雀,兩隻中葵寶寶同一仔
栗額BB,黃頸綠怡,灰鸚Dolly

余振強紀念中學band2尾..band3頭
校風吾太好..如果成績吾係差都盡量吾好入..

呢間好D
http://www.findaway.hk/secondary ... e-tjo-yoeng-college
天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

新法隔離?no la...
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

你個仔體育方面有成績, 可以考慮 "賽馬會體藝中學".
ONON

你個仔幾年級呀?住邊區或者會報邊區中學?

唔該哂咁多位
1,其實只係好奇問下,因為今日阿仔去比賽,有呢間學校既阿sir同阿仔講如果派得唔理想,可以搵佢,佢呢間一定收,所以想問下呢間學校咩料,既然唔係咁好就唔洗諗啦
2,另外體藝我都有諗過,不過除左體育好,成績都要好好,所以又係唔洗諗
3,我個仔6年級,我地住粉嶺都係報返呢區,第一輪報左'心誠',阿仔鐘意校舍夠大,同埋係呢區黎講佢既足球校隊都算唔錯

想問下有冇人知何文田余振強紀念中學係band幾中學,校風好唔好
joankong 發表於 2012-6-24 18:18

你問我丫嗎~我就係果度出世~果度番學~
你個仔將來要在村口打排九做莊~不如專攻數學科啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

4# OnOn

Agree ~~~
( 一試無妨啦 , 唔試就無機會呀! )

啤梨字
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

心誠好似校風OK 的..

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA

4# OnOn

Agree ~~~
( 一試無妨啦 , 唔試就無機會呀! )

啤梨字
風中飛鸚 發表於 2012-6-27 16:55

而家冇得報啦,過左報名期

心誠好似校風OK 的..
fishball 發表於 2012-6-27 17:15

係呀,以前就好差,呢幾年好左好多,所以希望得啦

你個仔體育方面有成績, 可以考慮 "賽馬會體藝中學".
OnOn 發表於 2012-6-24 22:48

馬鞍山.....
體藝都爭D........好多D1 賽事其實都冇體藝份~
D運動勁既人係晒 拔萃 喇沙 聖若瑟 張振興 培正 英華等名校...
因為佢地會搵人返黎去玩學界.....真係屈晒機.....
栗子 - 黑頭凱克

12# 烏龜的

拔萃 喇沙羽毛球好勁

係呀,以前就好差,呢幾年好左好多,所以希望得啦
joankong 發表於 2012-6-27 23:29

近你地D LA

MANGO 學講嘢.. YEAH
綠寶(折衷)肯跟我LA