返回列表 發帖

好耐冇post過兩隻折衷

兩條女曬太陽

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
折衷仔-Kiwi,折衷女-Ruby
金頭凱克-科妮,黑頭凱克-Jasper

Jasper?
是新的?
相相~~

係呀,我新囝囝!

係呀,我新囝囝!
Harry 發表於 2012-9-15 21:12

後chok~~~
Jasper好靚仔~~

唔知黑頭+金頭會係點呢??

幾$$?
係邊到buy?

魚街二樓BII.

唔知黑頭+金頭會係點呢??
卡樂B 發表於 2012-9-15 21:19

聽聞頭頂好似係黑+金毛的
雞尾:黃化-彭彭(終於5.3.2013 7am),原色-咩咩,古銅珍珠-必必,黃化珍珠-圈圈,珍珠派特-花花
亞歷-包包@2012, 嚕嚕嚕(2013/1/3-2013/3/12 3am)
折衷-伯爵與豆豆(2000)
和尚-QQ與MOMO(2012)
太陽-威威(~2002)與叮叮

Harry,你對凱克的背翼毛綠得很均勻,非常靚。何解Boeing的背翼毛綠中帶黑,是否同換毛有關,有何改善方法?
Boeing - 金頭凱克(女)

如果你睇真啲啲毛帶黑係毛尾開叉(爛左).科妮返來時都係咁.有時摸/玩得佢哋太多都會但一般佢哋掃毛會好返,如果唔係等佢哋換毛就ok. Jasper 以家同科妮玩得多(成日返肚)啲毛都有開叉!

科妮兩個月前

科妮琴日..........

Harry,exactly如科妮兩個月前咁樣。依家Boeing換緊毛,希望遲下毛色有改善。
Boeing - 金頭凱克(女)

聽聞頭頂好似係黑+金毛的
yimaggie 發表於 2012-9-25 00:46

咁個咀同對腳呢?
加我FB請話知閣下是誰

Search the Internet and nothing is black and white. I think you can get both appearance and also mix appearances. BUT, they are all " Hybrid" as this article said.
http://www.voren.com/articles/hybrid-not-mutation/
有時見d金頭bb個頭好黑,有時又好金,佢哋係唔係hybrid只有個breeder自己知(or 連佢哋都會唔知)!

折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~