返回列表 發帖

死淨種!

天狼星大仙養隻牛牛
乜都唔識新手中新手

新丁哥,恕我無知,我睇唔明幅圖請你講解下丫
小朋友

加我FB請話知閣下是誰

http://i1171.photobucket.com/albums/r541/fishchang1234/0c2aea1b.jpg
養鳥新丁 發表於 2012-9-20 14:05

新丁,豬籠入水,在樹下,溫濕地方種最佳,太晒,太熱,太乾地方種自然會乾枯.你的豬籠有沒有入水?
小妹妹灰鸚

新丁哥,恕我無知,我睇唔明幅圖請你講解下丫
過路人 發表於 2012-9-20 20:29

雖然是分享我的愛豬

新丁,豬籠入水,在樹下,溫濕地方種最佳,太晒,太熱,太乾地方種自然會乾枯.你的豬籠有沒有入水?
CTL 發表於 2012-9-20 23:53

我高峰期有超過一百盆豬兒呢~~~~
好難種死的

呢種係三色綠唇蘋果豬
目前愛將之一~~~

噢…艾思
小朋友

河匡可在支吋什圾之

種ED野~要好潮濕~但果盆野又唔受水~都幾麻煩~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

種ED野~要好潮濕~但果盆野又唔受水~都幾麻煩~
風中飛鸚 發表於 2012-9-21 11:16

唔同品種~~需要唔同丫~~~
有些要低溫高濕~有些要高濕通風~
蘋果豬係香港簡直得天獨厚~~
要熱要焗要濕~~放係魚缸種~封住個頂~已經搞掂~
成個月唔淋水都無事

成個月唔淋水都無事
養鳥新丁 發表於 2012-9-21 12:49

適合懶人
加我FB請話知閣下是誰

適合懶人
louisa20047 發表於 2012-9-21 13:01

呢排連燈都懶開~~結果全部追光~~全部顏色變差
在向我抗議~~

成個月唔淋水都無事
養鳥新丁 發表於 2012-9-21 12:49

豬籠達人............教下我種可以 ma?????????
新手什麼都不知,多多指教,thx..........

豬籠達人............教下我種可以 ma?????????
cool 發表於 2012-9-21 13:21

cool兄你也玩呀

生意來的..
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

生意來的..
BABYPAPA 發表於 2012-9-21 19:59

興趣.................
新手什麼都不知,多多指教,thx..........

興趣.................
cool 發表於 2012-9-22 00:35

你想種哪種?
高地豬籠草~~還是低地的?