返回列表 發帖

[外影] LB 平凡/鳥寶

love bird outdoor
http://youtu.be/wNIB_eyaVl0

BB 第一次真正出街.

兩隻BB好可愛呀!

請問那是甚麼公園?  另外出外不上鎖不怕飛走嗎?

兩隻BB好可愛呀!

請問那是甚麼公園?  另外出外不上鎖不怕飛走嗎?
發達鳥 發表於 2012-11-21 12:33

港東,不怕, BB 第一之外出玩, 剛剪羽毛, 佢好chi 豆豆, 豆豆去邊, 佢會跟住.
豆豆佢剪左好耐, 出街好多次, 出左街放上肩膀,都可以,

發達鳥, 你的寶貝無剪咩 ?? 咪無得出街囉

btw, 個背影音樂幾好,可開來聽下.

好可爱,佢地玩得好開心,但D樹安全嗎?

回復 3# noddywai

Hello, 您好!

配咗音樂真系幾好Wor. 真羨慕您咁叻重識配音樂Tim. 我系電腦白痴司奶重笨手笨腳.  好多嘢都唔識要靠D年青朋友幫忙先攪得掂. 真系無鬼用..

我的寶貝(雞尾)曾經剪過翅膀羽毛. 後來得知如果剪羽毛的方法不正確而當烏兒遇意外或被嚇飛起後在下降時會傷及胸骨. 所以再沒有替牠剪羽毛了. 牠現在家中飛得好叻. 外出會上鎖的.

剪羽毛的方法不正確<<< 我都係學咋, 我都唔知有無錯?佢有圖跟住做.
丫BB, 剪左4條, 但仍能由手上飛上肩膀, 唔想剪太多, 想它可以飛一下.

配咗音樂<<<你想學唔難, 我都係人地教我,我都係白痴,但好似幾樣野加在一起, 有心學不難, 最緊要唔怕煩.
[豆豆]21-05-12
[KIKI ]17-09-12

好可爱,佢地玩得好開心,但D樹安全嗎?
chocolate 發表於 2012-11-21 18:50

拍完返黎先想起佢地咬樹枝,
不過這2天都無事活潑.

我都想問, 除左在家中玩, 有咩地方岩雀雀去玩,

另外全港既公園, 實際上是否[不准]雀鳥進入, 因為有管理公園的丫姐, 話我唔係成日天天來, 隻眼開,隻眼閉 !!!係不准拎動物入公園. 我真的不懂.

我都係帶佢地去樓下的公園玩,主要晒太陽,仲下涼,佢地企係我手上,或带埋相機企架俾佢企.

公園所有植物都會有殺蟲藥 . 樓主 (小心) 呀!!

公園所有植物都會有殺蟲藥 . 樓主 (小心) 呀!!
parrotlove 發表於 2012-11-22 11:42

啊, 知道,
貢安全既地方, 好似得返企棒, 同屋企.
或者郊野公園??