返回列表 發帖

放在小強常出入的地方.....................

放在米奇常到的地方

這兩種藥我都用過介紹朋友用都說OK THX..........................
新手什麼都不知,多多指教,thx..........

四腳蛇呢?花鼠成日比佢嚇壞!
imqueen 發表於 2012-12-27 17:37

你說家壁虎??益蟲助你家的小昆蟲都食哂...........為何要滅.................

將老鼠膠掃平在一年薄物件上~(厚唔得架~老鼠一要誇過~佢就運路行~要像平面佢先會中計)
當關燈後~老鼠出黎威 ...
風中飛鸚 發表於 2012-12-27 17:46

唔知老鼠係邊度彈出黎~D老鼠膠又可以放邊?

得知一個安全環保~小强殺一滅族的方法:

將一件勞工肥皂(藥房有得賣)
切一小部份出來,
溶入少量水,造成濃皂液
見到小強就向牠噴,

不要浸死牠,由得牠帶着一身皂回巢
之後會見刭好多小強死出來.
試試看! 得就話我知!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

放在小強常出入的地方.....................

放在米奇常到的地方

這兩種藥我都用過介紹朋友用都說O ...
cool 發表於 2012-12-28 01:27

強國製的毒藥會爆炸

大仙, 因朋友家中有老鼠, 請問知唔知道有效嘅滅鼠方法呢?
jennymok 發表於 2012-12-27 14:51

1.老鼠籠,老鼠膠(只捉小老鼠)
2.封閉建築物缺口
3.唔好用毒餌,因老鼠食毒餌會死在地方,有時好難摘,仲會好臭
4.斷絕老鼠食物來源
5.清潔
6.養貓

強國製的毒藥會爆炸
養鳥新丁 發表於 2012-12-29 22:41

冇人叫你用火燒''''''''''''''

冇人叫你用火燒''''''''''''''
cool 發表於 2012-12-30 04:08

我放入口咋嘛

有無人用過呢個"PestContro 2000專業版"?
http://www.pricerite.com.hk/esho ... ?products_id=208162
係用電磁干擾&聲頻原理驅趕書蟲, 甴曱, 蟻, 老鼠, 壁虎, 蜘蛛, 究竟得唔得架?

今日得,聽日就唔得……

有無人用過呢個"estContro 2000專業版"?

係用電磁干擾&聲頻原理驅趕書蟲, 甴曱, 蟻, 老鼠, ...
jennymok 發表於 2013-1-1 17:10

我都用過電子驅趕的產品,但發覺我的大小達出現不安,所以停用呢。