返回列表 發帖
小卡比好叻呀

好叻呀!小卡比:-D
1藍頭(仔仔)   1塞女(公主)   1灰鸚(大B)
3頭犬
1條清蒸大紅龍

100個讚........
家中鸚鵡 - 三囝大逹摩 (阿奇 )十分多話可愛
            - 大仔雞尾- 已經在別的地方
            - 二囡小達 (阿一)飛走了,但還尋找中

好勁!好叻!請問個垃圾筒去邊道有得賣呢?
藍頭亞馬遜仔-Luigi
玫瑰癸花-Barbie
綠翅金剛-阿福

好勁!好叻!請問個垃圾筒去邊道有得賣呢?
jacky梁 發表於 27-5-2013 07:13

在一間叫 "抵店" 買的,之前好似叫8蚊店.

晤怪得你話晤使請工人啦!
旺旺 發表於 26-5-2013 17:44

被拆穿了

多謝大家對小卡比的讚賞
ONON

勁呀!

如果識得分埋類...
環保署可以搵埋小卡比推廣添...
玄鳳鸚鵡 - momo

回復 25# OnOn

THx
On On
藍頭亞馬遜仔-Luigi
玫瑰癸花-Barbie
綠翅金剛-阿福

有小卡比幫手,以后可以唔洗抺臭臭啦﹗

我都想問下小卡比識晤識返籠才疴呢?

勁呀!

如果識得分埋類...
環保署可以搵埋小卡比推廣添...
hunglei 發表於 27-5-2013 13:57

Thank You!

小卡比在2008年初已懂得垃圾分類了.

我都想問下小卡比識晤識返籠才疴呢?
旺旺 發表於 27-5-2013 23:15

小卡比識晤返籠才疴, 但佢識出籠才疴

而且玩到咁上下, 我會叫佢疴, 佢就會疴

有小卡比幫手,以后可以唔洗抺臭臭啦﹗
林林仔 發表於 27-5-2013 23:01

好建議,  叫佢自己拾返.

小卡比識晤返籠才疴, 但佢識出籠才疴

而且玩到咁上下, 我會叫佢疴, 佢就會& ...
OnOn 發表於 2013-5-27 23:44

可分享下怎樣訓練這步驟嗎?

小卡比好叻呀!睇到佢踩垃圾桶時隻腳仔郁郁呀好得意!

可分享下怎樣訓練這步驟嗎?
旺旺 發表於 28-5-2013 12:42

其實唔難, 只要平日佢出籠玩時先觀察及計算大概時間.
之後就可以等, 例如大約10分鐘一次, 你就大約時間抽起佢放在指定位置, 或者hold响手,  比信息佢.
例如 :  CC , 叫幾次停下, 再叫到佢疴為止, 但起初可能要等好耐, 係要不斷試.

當佢有得疴, 就要好大聲讚佢加獎勵, 如事者, 佢好快明白.

Thank You!

小卡比在2008年初已懂得垃圾分類了.
OnOn 發表於 2013-5-27 23:40

里招真係鸚鵡先玩到

回復 37# OnOn

Thank you Onon
!