返回列表 發帖
人家送好大責任架。
逊女一。鸡尾三。彩鳳仔一,太阳女一。

你就好,我都想要番隻
hkthk 發表於 2016-2-23 11:14

有乜咁好~又要養又要照顧~好大責任~我真係唔要~

一隻起兩隻止,真係兩個就晒数.

一隻起兩隻止,真係兩個就晒数.
wongleung 發表於 2016-2-24 12:40

一隻起一隻止~好重要~一隻同兩隻好大分別~兩隻同6隻無乜分別~

怪不得,唉!我正養著九隻,原來是真的。

9隻已成奴才之身~永無反身~只有努力叫其他人唔好養咁多~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

多謝各位提供意見,你們的感受讓我放棄多養一隻的計劃,決定全心全意照顧渣甸東東,好好享受人雀共融的美好日子。

任何生物,包括人,屋企養 9 隻乜都死啦.....得一想二係人嘅天性....

有D當雀係首飾、衣服,成屋都係,鸚鵡要互動要照顧又鍾意同人玩,養成屋同跟本照顧唔哂!

有D當雀係首飾、衣服,成屋都係,鸚鵡要互動要照顧又鍾意同人玩,養成屋同跟本照顧唔哂!
ngwaikeung 發表於 2016-2-25 17:39

養成屋都係~主人就要將佢地養到變族群/配成一對對~否則就真係大家都好慘啦

9隻已成奴才之身~永無反身~只有努力叫其他人唔好養咁多~
風中飛鸚 發表於 2016-2-25 10:13

養到9隻~就要努力毒到屋企人同你一齊養啦~XD

養咁多做乜丫~養一隻咪好囉~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

養咁多做乜丫~養一隻咪好囉~
風中飛鸚 發表於 2016-2-26 10:16

會長養幾隻吖而家?如果現在比你只養一隻,你選擇邊一個品種?有冇咩客觀原因?