返回列表 發帖
原帖由 Louis 於 2009-3-5 17:03 發表
CITES Appendix I

咁你隻"黑蚊蚊"要唔要申請領牌架
Raco

我都想, 不過現時法例唔會發牌.

塊面勁紅丫~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

佢地好聰明呀

原帖由 Louis 於 2009-3-5 18:41 發表

黑ma ma 係咪同紅面唔同品種gar? 黑ma ma 唔係紅面ar

係同品種架, 因為片中晌野外, 環境炎熱, 面部裸皮微絲血管擴張, 塊面就會紅晒; 黑蚊蚊夏天曬完太陽塊面都一樣會紅晒.

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

已經成對既鸚鵡, 在野外多數公收集材料及築巢, 母看實個樹洞, 以免個樹洞被其他動物霸佔, 因為僧多粥少, 揾一個合適既樹洞築巢係非常困難....

原帖由 Louis 於 2009-3-5 18:41 發表

唔會發牌但你又養緊, 咁你算唔算犯緊法囉
Raco

塊面紅卜卜好靚呀
佢地fu完bb之後到下一次再生會唔會用番同一個巢ga?

原帖由 Raco 於 2009-3-6 17:18 發表

唔會發牌但你又養緊, 咁你算唔算犯緊法囉

因為法例只列明進出口,買賣及展覽一級保護鸚鵡作商業用途先須要牌照.

原帖由 Louis 於 2009-3-5 22:13 發表
係同品種架, 因為片中晌野外, 環境炎熱, 面部裸皮微絲血管擴張, 塊面就會紅晒; 黑蚊蚊夏天曬完太陽塊面都一樣會紅晒.

好得意呀...

好得意呀~~
我有個朋友o係印尼開繁殖場,佢話批比我二萬蚊,不過佢話入口就有d問題,同埋佢話佢地d糧係唔同普通鸚鵡糧,係唔係呢??