返回列表 發帖
好多人都係話合法帶得過關~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

我話開話開,開咁耐都未開到缸
行開行埋又睇下先

其實睇飛鸚咁講,香港買好多野都唔貴(計返租黎講)
但係上面如果買蝦魚果D就多野揀,所以上去買都抵

呢個就係248元人民幣,可以高低伸縮鋼企架
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 perry 於 16-3-2009 21:02 發表
呢個就係248元人民幣,可以高低伸縮鋼企架

自己抬落來, 咪好重  不過真係好底
ONON

今次多好多鸚鵡
ONON

原帖由 OnOn 於 2009-3-16 21:46 發表

自己抬落來, 咪好重  不過真係好底

唔算太重,包裝得好好!!
By Perry's mom (我同阿仔都冇去)

又真係好底
BB爸爸(肥豪)

真係好正,有機會都要去一次.

原帖由 風中飛鸚 於 2009-3-16 17:36 發表
好多人都係話合法帶得過關~

打去問過又話唔得
其實得唔得

點去? 快講!! ( )

原帖由 煙花 於 2009-3-17 11:18 發表

打去問過又話唔得
其實得唔得

按照檢疫制度, 緊係唔得啦, 見你細細條魚, d關員都係隻眼開隻眼閉.....
唔係怕條魚仔有傳染病, 而係怕d人將d棄養既魚/水草放生, d魚,水草及寄生物有可能係外來品種, 有機會影響本地水塘河流生態及物種.

問過啦~完全合法,
只要包裝得好,唔好漏水,同條魚不是保護動物就得啦~
多多都可以帶丫~可以出示給關員見到都冇問題~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

原帖由 風中飛鸚 於 2009-3-17 14:30 發表
問過啦~完全合法,
只要包裝得好,唔好漏水,同條魚不是保護動物就得啦~
多多都可以帶丫~可以出示給關員見到都冇問題~

有無邊條例有寫到,等我地可以print一份出黎,好似去公園曬園咁帶埋係身

我已經將有關電話post在~(鸚鵡有關電話)的貼內~