返回列表 發帖

中山兩天遊(第ニ天)

上個月揾咗個weekend 去咗中山行吓,
以下是第二天的景点, 同大家分享吓.

第一天D相响第二部机, 遲吓再post.

中山城, 如未去過, 值得一去

以下唔呢幾幅, 知唔知邊套戲出現過?

同場加影

繼續行....去到日本啦!

日本仔打到來啦!    要還擊  

中午食飯時經過, 行入去望吓.

咗面係訓練場, 左面係繁殖場, 但係.......唉....好可憐

食完食飯.... 出發去水鄉行吓.... 坐吓船, 途中有大小不同香蕉賣, 手指蕉, 牛奶蕉......

小朋友, 有嘢玩...

水鄉內重有酒店添, 有冷氣嫁...好似$2XX 一晚

---------  完 啦!  ----------
ONON

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

啲風景好故色故鄉咁喎.

原帖由 哥哥 於 28-4-2009 22:44 發表
是不是以前長江樂園舊址....

真係唔清楚喎
ONON

終於post 完
ONON

原帖由 哥哥 於 28-4-2009 23:42 發表
個警犬繁殖場就係咁簡簡單單

No la! 警犬嗰個係訓練場.
另一邊先係繁殖場, 不過唔信有人會買.
ONON

原帖由 哥哥 於 2009-4-28 22:44 發表
是不是以前長江樂園舊址....

長江樂園我都有去過啊 !!
乜 e 家冇咗嗱 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

原帖由 OnOn 於 2009-4-28 23:37 發表
終於post 完

辛苦晒 OnOn ..
多謝妳帶我哋去中山兩天遊呢 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

原帖由 哥哥 於 2009-4-28 23:58 發表

28年前ge事長江樂園上小少就係長江酒店第一次去中山就係呢度
以前呢度好好玩,問酒店好好環境ka,夜晚去石其食乳合,食飽返酒店晚煙花

乜有咁耐歷史架喇 ..
細個時跟 公公返鄉下去過幾次啊 ..
我記得食脆肉鯇魚 ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

onon又帶我地去旅行啦~
其實bhsc係咩黎ga?
之後果張d屋好靚呀~ 好有外國feel!
日本果條街入面有冇人住ga?

大砲指住果座山上面果d係咪真人黎ga?

警犬入面好似咩狗都有.. 唔知會唔會有埋芝娃娃呢
佢地住既環境好似好差喔..

最尾果間酒店好型 = =+

中山城係一個影城, 專比人拍電視及電影.
無線好多電視劇响呢度拍, 全部實景.
分好多區, 中、日、英、美等都有,
bhsc係銀行景
好有外國feel嗰張係美國街, 影咗好多有人,所以只post 一張.
影日本果條街時, 等D人行開先影, 所以無人.

大砲指住果座山係, 戰火表演場, 有人出來開火嫁, 有show 睇.

繁殖場內有超過十多坐狗屋, 每間一個品種,
應該芝娃娃.

認得呢個景嗎?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
ONON

原帖由 OnOn 於 2009-4-29 00:22 發表
中山城係一個影城, 專比人拍電視及電影.
無線好多電視劇响呢度拍, 全部實景.
分好多區, 中、日、英、美等都有,
bhsc係銀行景
好有外國feel嗰張係美國街, 影咗好多有人,所以只po ...

唔知啲古裝街, 會唔會有啲souvenir賣呢, 又或者啲茶居會唁會有茶飲呢
Raco