返回列表 發帖

當雞尾(燒賣)遇上bear bear熊

平時佢最鍾意攪攪震冇幫襯~

[youtube]j1rgFPdiBZw[/youtube]

俠客雞尾?
救完BEAR BEAR就走
不用等BEAR BEAR 說 THANK YOU

燒賣真係救熊仔咋喎,完全唔係要同熊仔玩 乖仔
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

呀你隻雞尾是否沒有剪翼?
他是俠客燒賣!

燒賣好可愛呀
可愛雞尾 毛.菲.吱.樂.豬豬
霸王葵花 Lufian
不愛穿衣 大眼仔
超級管家 囝囝
過度活躍 三腳貝貝

佢諗住拖熊仔入房

見熊仔避吊起,燒賣立刻上前營救.

原帖由 迪迪仔 於 2009-5-6 16:41 發表
佢諗住拖熊仔入房

做咩拖熊仔入房
被人發現就鬆人
By ccym

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 芒果 於 2009-5-6 13:31 發表
呀你隻雞尾是否沒有剪翼?
他是俠客燒賣!

隻雞尾冇剪翼架, 成日通屋飛搞破壞   
因為冇剪翼所以成日話佢兩句就飛走, 好大牌

我都有隻雞尾,有剪翼.
本來一對, 但死了隻仔.
已經養咗2個月, 但重好怕人:暈倒=+:
但同隻ib做了好朋友
你養咗多久?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

原帖由 芒果 於 2009-5-6 21:57 發表
我都有隻雞尾,有剪翼.
本來一對, 但死了隻仔.
已經養咗2個月, 但重好怕人:暈倒=+:
但同隻ib做了好朋友
你養咗 ...

妳對雀好靚, 肥啫啫
鸚鵡剪左翼會聽話d, 不過我開頭冇剪開佢飛慣左所以由得佢(算佢好彩), 我養左4年, bb開始養~
妳果隻係成鳥定bb? 如果係成鳥要訓練唔怕人要花多d時間
妳最有力既武器係食物, 準備d佢鍾意食既野(係妳手先有得食平時d糧冇得食), 鸚鵡好胃食, 為左食妳手上既糧會克服對妳既畏懼, 當然需要時間一步一步黎, 要有耐性
開始可以隔住籠比佢食, 慢慢等佢習慣唔怕妳手就可以下一步用食物引上手~

原帖由 J-son 於 2009-5-6 21:33 發表

隻雞尾冇剪翼架, 成日通屋飛搞破壞   
因為冇剪翼所以成日 , 好大牌

話兩句就飛走太任性
我隻剪左翼 飛起上黎無晒方向
撞板多過食飯
By ccym

英雄救美呀!  So cute
ONON

原帖由 J-son 於 2009-5-6 22:55 發表

妳對雀好靚, 肥啫啫
鸚鵡剪左翼會聽話d, 不過我開頭冇剪開佢飛慣左所以由得佢(算佢好彩), 我養左4年, bb開始養~
妳果隻係成鳥定bb? 如果係成鳥要訓練唔怕人要花多d時間
妳最有力既 ...

Thank You, Thank You

原帖由 芒果 於 2009-5-7 13:09 發表

Thank You, Thank You

我想雞尾有6個月大啦啦隊

原帖由 芒果 於 2009-5-7 13:22 發表

我想雞尾有6個月大啦啦隊

6個月仲係好細個, 應該唔難教~
我個隻當時兩三個月大(出左8成毛及剛轉食乾糧), 一買番黎就攞入房(地方細易適應冇得走)放係枱面相對3小時, 期間不斷餵食及對望, 過程需要溫柔耐性及唔好大動作嚇親佢, 3小時後佢已經習慣左我並願意主動上手
以上只係一個例子, 只想說明令佢唔怕妳並唔係太難