返回列表 發帖
原帖由 哥哥 於 2009-7-6 14:14 發表
SugarSugar不如你開班啦
就快暑假,教埋d細路

要翻工呀!
剩餘時間教左人自己就無得游,
我D徒弟都是就我時間同我一齊游及train up佢.
有機星期天早上到維記研究吓.

游水因有水的浮力托住身体重量,而令人可做某些動作以減輕痛楚,或達至運動某些關節,但請小心:心有事 - 水壓會令個心唔舒服,有骨質疏鬆者,更應選擇其它可腳踏實地的運動.

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-6 14:40 發表

要翻工呀!
剩餘時間教左人自己就無得游,
我D徒弟都是就我時間同我一齊游及train up佢.
有機星期天早上到維記研究吓.

我想問下我游蛙式時唔係好去水,係咩原因呢
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 小英仔 於 2009-7-6 16:37 發表

我想問下我游蛙式時唔係好去水,係咩原因呢

因未見過你游的姿世,請報上50m/25m游幾多秒先有得打量.

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-6 17:00 發表

因未見過你游的姿世,請報上50m/25m游幾多秒先有得打量.

我無計過時呀,只是同我游過水或在泳池有些唔識既人都會講我去唔到水,自己都覺得慢,所以想請教下
係咪要好用力游呢,我呢款自在游無乜用力,自在玩下關唔關事
我家有3隻雀!

原帖由 小英仔 於 2009-7-6 17:39 發表

我無計過時呀,只是同我游過水或在泳池有些唔識既人都會講我去唔到水,自己都覺得慢,所以想請教下
係咪要好用力游呢,我呢款自在游無乜用力,自在玩下關唔關事

有冇跟過教練正式學游水呀.

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-6 17:42 發表

有冇跟過教練正式學游水呀.

有呀,好耐以前學架,學嗰陣時又唔覺慢架喎,學完無操架,得閒玩下咁咋
我家有3隻雀!

因未見過你游的姿世,我估你會有一般蛙式犯的毛病:-
1.收工喇,夜D/明天再答你.

"我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-6 17:58 發表
1.收工喇,夜D/明天再答你.

1.頭,永不潛落水.
2.手,一出就即時羅水分開.
3.腳掌,沒有收起約90度撑水
4.腰,永是U型向天.
5.呼吸,呼、吸都在水面進行.
点中出声,再給指引.

6. 指間無蹼
7. 後面無鯊魚追你.....

cash,

可否介紹你的推拿師 和 針炙師給我?
我不懂pm私人傳送給你...
cckwan@hotmail.com

引文<<我都係腰痛架,我自己睇開果間係類似推拿咁,佢會將全身o既骨拍過晒,好痛,不過整完之後如果你照佢地教咁好好保養(都係d企同坐姿勢),其實睇兩次已經ok,350蚊一次,另外針炙我都有識幾好o既,o係葵涌,150蚊一次,你想睇邊樣?>>

原帖由 cckwan 於 2009-7-8 00:28 發表
cash,

可否介紹你的推拿師 和 針炙師給我?
我不懂pm私人傳送給你...
cckwan@hotmail.com

引文

我pm唔到比你~已send email比你~

阿cash r~ 我都想睇你講果個推拿師r~ 腰腿痛搞左我好耐la
我email係
blueblue_space@yahoo.com.hk

thanks!!

我都想試下,謝謝分享

白板價格