返回列表 發帖
原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 22:04 發表

因有澳門friend所以很少去d禁heat的地方,
講番露素呀,由於在角位,價錢平很多,
一個套歺才4/500,4人吃己夠了,
味道與法蘭道相約,法蘭道香料重d,
要推介佢的厚薄餅,鬆香脆,正!!

澳門fd 我就唔多,但有個係澳門讀完書o既女朋友
今個星期去睇下先,2個人食有咩推介先?

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 22:16 發表

食豬扒包,我覺得是外脆內軟的硬豬仔包的口感掛.
其實是香港無人造姐,
我林熱硬豬葡辣魚包一定受歡迎!
在澳門街我估食遊客心情,多過食野!

其實去澳門食野,好多時係食風味,食回憶,食地道野
不過好多時都偏濃味,所以對某d 人黎講變得好食
酒店一間一間咁開,食高級o既地方變得越黎越多

原帖由 煙花 於 2009-7-29 22:39 發表

澳門fd 我就唔多,但有個係澳門讀完書o既女朋友
今個星期去睇下先,2個人食有咩推介先?

2個人難叫d喎,問下老闆娘喇!但仍推介厚薄餅.

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 22:46 發表

2個人難叫d喎,問下老闆娘喇!但仍推介厚薄餅.

係low,2個人成日都試唔到好多野

原帖由 煙花 於 2009-7-29 22:42 發表

其實去澳門食野,好多時係食風味,食回憶,食地道野
不過好多時都偏濃味,所以對某d 人黎講變得好食
酒店一間一間咁開,食高級o既地方變得越黎越多

其實去澳門食野,好多時係食風味,食回憶,食地道野--同意呀!
講真都係香港野arm口味d.

原帖由 煙花 於 2009-7-29 22:48 發表

係low,2個人成日都試唔到好多野

嘆2人世界就乜都夠喇,在hk帶d她喜歡的小禮物給她嗎.do it!!!!!!!!!

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 22:52 發表

嘆2人世界就乜都夠喇,在hk帶d她喜歡的小禮物給她嗎.do it!!!!!!!!!

好可惜其實佢都係一個香港人同時有澳門身份証
除左自制驚喜會比較新鮮

原帖由 SugarSugar 於 2009-7-29 22:48 發表

其實去澳門食野,好多時係食風味,食回憶,食地道野--同意呀!
講真都係香港野arm口味d.

應該話好食o既話,香港一定有

更新