返回列表 發帖
昨日條膠梯得唔得丫?
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

原帖由 風中飛鸚 於 2009-7-30 11:56 發表
昨日條膠梯得唔得丫?

佢重未識得用啊,應該玩多排就識架啦. 條梯腳位的長度同角度唔係好對到個籠邊,宜家只能俾佢放響D鐵枝中間,但又唔到底.開櫃桶換報紙的時候就只能開到一半,要開晒的話就要攞走條梯先得啊.

原帖由 Jacky 於 2009-7-30 12:02 發表

佢重未識得用啊,應該玩多排就識架啦. 條梯腳位的長度同角度唔係好對到個籠邊,宜家只能俾佢放響D鐵枝中間,但又唔到底.開櫃桶換報紙的時候就只能開到一半,要開晒的話就要攞走條梯先得啊.

咁又小左個逃走機會啦~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

你個籠佈置得好靚, 好有心思, jacky識唔識用條梯爬上爬落呀?
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

你咪一次過吊晒入去先得架~咁佢唔玩架~要時時轉下位先得~

原帖由 tangpf0809 於 2009-7-30 13:49 發表
你個籠佈置得好靚, 好有心思, jacky識唔識用條梯爬上爬落呀?

未識啊,佢宜家最鍾意條膠鏈同埋果兩條木,咬得不知幾禁爽啊.

原帖由 風中飛鸚 於 2009-7-30 14:27 發表
你咪一次過吊晒入去先得架~咁佢唔玩架~要時時轉下位先得~

驚佢悶同埋新屎坑嘛

jacky, 你都係買隻紅金好喎, 如果佢哋一個唔生锈, 搞出雀命, 你就發達嘞!!!!
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

原帖由 sodagreensimon 於 2009-7-30 15:22 發表
jacky, 你都係買隻紅金好喎, 如果佢哋一個唔生锈, 搞出雀命, 你就發達嘞!!!!

係就好啦! 你地一家大細係屋, 佢地一家大細係花園, 真係人月兩團圓
林起都開心

原帖由 sodagreensimon 於 2009-7-30 15:22 發表

係啊,生左一隻後就再配種,跟住再生多10隻,再配種,再生多100隻,再配種,再生...跟住開埋個繁殖場,跟住開門市,跟住開分店,跟住賣去全世界,再跟住上埋市...嘩嘩嘩...發達啦似唔似食神的漿爆牛丸阿

但jacky最快都要等多六七年先有繁殖能力
折衷BB Garu~~

我係十三少~~~~~

唔緊要~~ 細路仔大得好快ga~~

原帖由 sodagreensimon 於 2009-7-30 21:25 發表
但jacky最快都要等多六七年先有繁殖能力

唉...禁我就要等多六七年先可以住做到上市公司主席啦

原來鸚鵡的六七歲就已經係大個仔啦,快過人成倍啊!