返回列表 發帖
原帖由 yuki 於 2009-8-8 22:04 發表

mandy 妹妹, e 個血壓計幾好呀 .. 妳可以考慮吓啊 ..

68心跳是己有少量運動才造倒,想靚想fit,女仔起瑪造倒52-55喇!
仲要用凍水淋身.

原帖由 SugarSugar 於 2009-8-8 22:14 發表

68心跳是己有少量運動才造倒,想靚想fit,女仔起瑪造倒52-55喇!
仲要用凍水淋身.

今朝先講話消暑要用溫水 ..
但想 FIT 就要用凍水, 不過 現在沖涼仍要用暖水呢 ..
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

原帖由 yuki 於 2009-8-8 22:09 發表

我間中都有抽筋, 所以 瞓覺時習慣墊高對腳瞓 ..

点解要這樣造呀?.....

我用熱水沖涼架~~~~調較到最低都好熱

原帖由 yuki 於 2009-8-8 22:16 發表

今朝先講話消暑要用溫水 ..
但想 FIT 就要用凍水, 不過 現在沖涼仍要用暖水呢 ..

末段用全凍水會刺激全身毛孔及心肺功能,令皮膚緊至,好過sk2百倍喇,
夏天為舒服散熱,沖完熱水涼,毛孔擴張,身體熱力去.

今早量
92/61,心跳91

原帖由 MANDYLEAD 於 2009-8-9 16:11 發表
今早量
92/61,心跳91

E+度多次呀,有用意的.

101/71:81!!!

血壓配含心跳是很一般喇,
算是弱,心肌不强,
試下每天做5下situp隔3min.X2 or 3,一星期後再度,話我知呀!!!

我都冇血壓計呀~
係唔係要日日量嫁?

原帖由 梅頭 於 2009-8-11 15:54 發表
我都冇血壓計呀~
係唔係要日日量嫁?

看你的目的喇!
如是要來知道自已的血壓高低,就每月量一次都夠.
我是用來監察自已的飲食起居(因為每食3高食物就即高)、
鼓勵自已做運動和看看每天狀態,才天天量.

當然係鼓勵自己做運動..要keep fit呀~
有冇平靚正既介紹呀~

http://forum.parrot-tree.com/att ... 106&nothumb=yes
E個都幾底呀!
去逛逛平就得喇,
一係就yuki介紹嗰個.

原帖由 梅頭 於 2009-8-11 16:31 發表
當然係鼓勵自己做運動..要keep fit呀~
有冇平靚正既介紹呀~

如你買了,去看看'我的私人醫生'唔明点監察就再問我.

我有無講過這两個字呀? 有
我幾時開始講這两個字呀? LONG TIME
我在什麼時候講過這两個字呢? GO HOME
我在什麼地方講過這两個字呢? GRAND FLOOR
我為什麼會講過這两個字呢? TO 28 / FLOOR (電梯無電)
我在什麼年齡講過這两個字呢? 30
我向誰講過這两個字呢? 自己

死得佢更年期陷家拉差霸頭位抄襲文章扮代表不知廉恥,傻婆出差開學堂無人看、佢要再努力,老公 隊佢唔住玩積木!為有和愛鳥同生共死,滴血為朋!凄風凄雨尋找自我安慰文章離補空虚!
12/3/2013   新家新的開始!
近來院友多.................
養鸚人多是瘋瘋癲癲的人生 !
4-9-13 養狗生活終結了 !

死得佢更年期陷家拉差霸頭位抄襲文章扮代表不知廉恥,傻婆出差開學堂無人看、佢要再努力,老公 隊佢唔住玩積木!為有和愛鳥同生共死,滴血為朋!凄風凄雨尋找自我安慰文章離補空虚!
BABYPAPA 發表於 2011-12-9 13:39

老公玩積木唔隊佢住

我有無講過這两個字呀? 有
我幾時開始講這两個字呀? LONG TIME
我在什麼時候講過這两個字呢? GO HOME
我在什麼地方講過這两個字呢? GRAND FLOOR
我為什麼會講過這两個字呢? TO  ...
raav328 發表於 9/12/2011 13:04

運動去、運動去........go go go

女仕不说这两个字的
逊女一。鸡尾三。彩鳳仔一,太阳女一。

要做運動..