返回列表 發帖

捉蝨記~~~

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/N-vHoy2aEVA&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/N-vHoy2aEVA&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

mayyan100@hotmail.com

佢都好乖, 比你多次機會, 最後果次你整到佢好痛, 所以佢唔比你捉, 最後捉唔捉啫

其實唔係真係捉蝨呀.. 因為雀雀近日開始換毛,

出了很多硬毛, 所以媽咪幫佢整理一吓, 咁樣雀雀會舒服D  
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

但點解佢唔俾你整??
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

原帖由 wolfdog321 於 2008-6-18 12:47 發表
但點解佢唔俾你整??

媽媽摸頭.. 我負責摸尾.. 分工合作

因為整甩佢D硬毛既時候有D痛, 所以佢會爭扎,

但唔整佢, 佢又大叫.. 吹脹
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

唔好間梗整呀,可能佢真係痛(我覺得),我都有幫小英整輕輕ar囉,有時整到d未成熟既佢都會叫,其他既佢唔會叫架,仲隨便你任搞.
我家有3隻雀!
小英豬 - 多野講但唔學我想佢學個d!
一仔 - 嘈到咩咁但好得我媽歡心!
旺旺 - 學左4句就以後唔學既了哥!!

原帖由 yuki 於 2008-6-18 13:13 發表

媽媽摸頭.. 我負責摸尾.. 分工合作

因為整甩佢D硬毛既時候有D痛, 所以佢會爭扎,

但唔整佢, 佢又大叫.. 吹脹

佢份含蓄你右唔知, 想右唔想咁
我有d好奇,如果唔整甩佢D硬毛會點?
我叫Jo Joe 祖
Msn: joefong@hotmail.com
My blog: [url]http://hk.myblog.yahoo.com/wolfdog321/[url/]
小晴永遠懷念你!

原帖由 wolfdog321 於 2008-6-18 16:38 發表

佢份含蓄你右唔知, 想右唔想咁
我有d好奇,如果唔整甩佢D硬毛會點?

一枝枝白色有好多架, 佢會自己抓抓吓爆開的..

不過每次換毛, 隻寶都比較燥... 媽咪好鐘意幫

佢整散佢.. 雀雀都好 enjoy ~~~
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

&quot;我管養8隻鸚鵡,各有所長,全是我的寵兒;她們共享我和妹妹的誓盟,真心與共,不離不棄,誓與長相伴,,

原帖由 哥哥 於 2008-11-26 00:49 發表
天天就快見到新朋友.....

咁咪好囉 !!
不過唔知會唔會爭寵呢
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

妳咁樣幫佢整甩佢D硬毛, 拔下拔下佢會唔會覺得好過引, 之後變咬毛呀
Raco

原帖由 Raco 於 2008-11-26 09:23 發表
妳咁樣幫佢整甩佢D硬毛, 拔下拔下佢會唔會覺得好過引, 之後變咬毛呀

整得唔舒服, 咬手指就有 ...
所以 e 個高難度任務, 都係交由媽媽去處理好了 !!

我負責 " RR " 會安全得多
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

咁妳咪掘咗個陷阱俾過妳阿媽
絕! 有咩事就賴佢
Raco

原帖由 Raco 於 2008-11-26 16:56 發表
咁妳咪掘咗個陷阱俾過妳阿媽
絕! 有咩事就賴佢

咁你又唔好咁睇我 ..
Division of labor 麻
我家 3 寶 ~~~
為食盾臂龜 - 高貝
口多多藍頭 - 肥寶
招積迷你金 - 綠寶

講踇啫
Raco

講吓啫