返回列表 發帖

To 楚峰 - 支企棍好掂呀 !

楚峰整咗支好靚嘅企棍俾寳寶和晴晴. 佢哋好鐘意呀 ! 十一個月大的晴晴喺支棍度享受她出世以來的第一次冲涼..

[youtube]k_GdgRQ2eBM[/youtube]
提姆那灰鸚鵡 -- 寶寶
剛果灰鸚鵡 -- 晴晴

睇來晴晴都好鍾意沖涼喎!

我第一眼望到個POST...
見到...
To 楚峰 - 支企棍好唔掂呀 !

有呢支企棍,終於可以唔洗"稱"個籠落樓咁多工夫喇,將晴晴寶寶放上企架就行得,十分方便!

以前寶寶放籠內,晴晴企籠頂,寶寶會當晴晴係玩具,玩"咬腳趾",搞到晴晴瓜瓜叫。

今曰大家排排企,同樣咁高咁大,晴晴好風騷,梳毛梳足成粒鐘 ,寶寶就有d無癮喇!
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

我第一眼望到個POST...
見到...
To 楚峰 - 支企棍好唔掂呀 !
楚峰 發表於 2010-5-9 22:30

唔好意思
累你受驚添 !
經過晴晴冲凉時郁身郁勢而支棍都穩穩陣陣, 證明支棍真係好掂, 你嘅手工一流...
剛果灰鸚鵡 -- 晴晴

噴水時切勿正面噴向面/鼻部,  噴咗入肺就大獲.
最安全係噴水時由上而下.
ONON

噴水時切勿正面噴向面/鼻部,  噴咗入肺就大獲.
最安全係噴水時由上而下.
OnOn 發表於 2010-5-10 22:21

其實我唔係好明...佢地個鼻窿係向上...由上面下噴水...鼻窿咪有機會入水囉?

你正面望你隻雀, 雖然佢個鼻窿係响咀之上, 但你睇睇個鼻窿係向你定向天?

明未?

再想像吓自己攞住個噴壺由下而上 對住自己個鼻窿噴 (人類鼻孔向下), 會有咩後果. 道理相同.
ONON

你正面望你隻雀, 雖然佢個鼻窿係响咀之上, 但你睇睇個鼻窿係向你定向天?

明未?

再想像吓自已攞住個噴壺由下而上 對住自己個鼻窿噴 (人類鼻孔向下), 會有咩後果. 道理相同.
OnOn 發表於 2010-5-10 22:38

Manuselina Cattery 成員:
N x 貓,  3 x 龜,  1 x 魚,  1+1 x 鸚鵡。
金鋼已是最終成員, 簽了合約。_。
www.manuselina.com

剛果灰鸚鵡 -- 晴晴

To : 楚峰 - 樂樂好鍾意你支企架,真係唔該晒你

To : 楚峰 - 樂樂好鍾意你支企架,真係唔該晒你
YEEYEE 發表於 2010-5-16 19:03

小問題啦~^^

我開頭都睇到話好唔掂