返回列表 發帖
唔怪得 carol 發現唔見左最後幾秒咁緊張啦, 原來高潮在後
好鍾意小雲到頂個樣,好神氣!
爆谷 發表於 2010-6-10 23:59

係呀, 佢爬到頂個樣真係好得戚!  爆谷會唔會好似小雲咁嫁, 完成咗一D嘢覺得自己好叻咁?

小雲個種不屈不撓,努力向上爬的精神,好叻叻,
到頂啦,成功.
芳姨 發表於 2010-6-11 00:10

E方面我都好佩服佢, 要向佢E種精神學習

小雲好可愛,尤其係"登頂"個一刻,
好似話比你知︰阿媽,我得左啦…

mmchu 發表於 2010-6-11 00:18

hahaha~佢到頂果陣真係表現得好開心!

比支祺小雲"登上高峰"插旗   
大飛 發表於 2010-6-11 01:23

hahaha~都好喎!

好好笑~
佢爬完上去好得戚~

好好笑~
佢爬完上去好得戚~
katrina 發表於 2010-6-11 14:11

係呀! 佢真係好得戚~

平時小雲都係在吉吉個籠右邊爬上去頂, 今日因為屋企有人來整嘢, 吉吉個籠搬咗位置, 小雲就係個籠冇貼牆果3面都不停試爬

我見佢爬得咁辛苦諗住抱佢上籠頂, 點知佢唔鍾意, 跳番落來自己又再爬過, 比佢笑死!

係呀! 佢真係好得戚~

平時小雲都係在吉吉個籠右邊爬上去頂, 今日因為屋企有人來整嘢, 吉吉個籠搬咗位置, 小雲就係個籠冇貼牆果3面都不停試爬

我見佢爬得咁辛苦諗住抱佢上籠頂,  ...
carolee 發表於 2010-6-11 23:22

有性格or!!!
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

實不相瞞, 小雲係唔知自己識飛嫁~
carolee 發表於 2010-6-10 16:57

小雲好毒呀!
不屈不撓!
我隻凱克都一樣唔知自己識飛嫁!

小雲好毒呀!
不屈不撓!
我隻凱克都一樣唔知自己識飛嫁!
sonic 發表於 2010-6-11 23:45

其實小雲小寶都唔知自己識飛嫁! 好多朋友聽到都覺得好奇怪, 而家終於搵到知音家家了!

其實小雲小寶都唔知自己識飛嫁! 好多朋友聽到都覺得好奇怪, 而家終於搵到知音家家了!
carolee 發表於 2010-6-12 08:42

其實好多家養雀都係唔知自己識飛
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

小雲堅毅不屈, 努力向上爬嘅精神, 好值得我地學習, 抵佢咁神氣啦
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

睇到好緊張,小雲要爬上去以經好難, 當中又要對抗小吉的攻擊, 最後成功上到籠頂,簡直要給個金牌比她,好叻女呀

好似鄧家雞~想咬吉吉又咬唔到~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

其實好多家養雀都係唔知自己識飛
Cozzy 發表於 2010-6-12 09:04

原來好多家養雀都係唔知自己識飛嫁咩? 不嬲我仲以為只有我家嘅係咁tim! 小雲點教都唔肯飛

小雲堅毅不屈, 努力向上爬嘅精神, 好值得我地學習, 抵佢咁神氣啦
tangpf0809 發表於 2010-6-12 09:50

haha~謝謝妳稱讚小雲呀!

睇到好緊張,小雲要爬上去以經好難, 當中又要對抗小吉的攻擊, 最後成功上到籠頂,簡直要給個金牌比她,好叻女呀
藍妹 發表於 2010-6-12 10:26

妳咁欣賞小雲, 難怪佢咁鍾意妳, 成日喜歡痴住妳

好似鄧家雞~想咬吉吉又咬唔到~
風中飛鸚 發表於 2010-6-12 12:10

hahaha~佢係劉家鸚, 唔係鄧家雞呀!

41# carolee
爆谷都成日懶叻咖. 例如叫佢開翼,然後讚佢,佢就起冠加點頭,好醒咁
玩玩具又係, 好似 d foraging toys, 佢拆解到,即刻做個懶叻樣.
不過佢好驚相機/camcorder, 所以影唔到.