返回列表 發帖
小卡比好叻,令人嘆為觀止﹗
這個玩具我都買左,可唔可以教我點訓練到你的小卡比一樣咁叻?
亞馬遜會不會學得識?
ping 發表於 2010-6-14 23:27

如果年紀仲細, 可以試下, 首先亞馬遜本身唔係甘痴人, 而且隨年齡增長, 受荷爾蒙影響, 開始有自我性格, 唔肯服從指令, 可以表演既年期短, 所以動物園好少會花資源時間訓練亞馬遜.

如果年紀仲細, 可以試下, 首先亞馬遜本身唔係甘痴人, 而且隨年齡增長, 受荷爾蒙影響, 開始有自我性格, 唔肯服從指令, 可以表演既年期短, 所以動物園好少會花資源時間訓練亞馬遜.
Louis 發表於 2010-6-18 02:08

動物園會用d mud 雀....
金剛,大型的葵花之外仲有無其他choice呀???
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

動物園會用d mud 雀....
金剛,大型的葵花之外仲有無其他choice呀???
Cozzy 發表於 2010-6-18 08:51

無乜見用灰鸚!佢哋得把口,無其他雀咁叻反而可以un un 脚唔駛做
深灰鸚 Timneh =寶寶, 仔
性格:沉默寡言, 身手敏捷, 胆大心細面皮厚. 斯斯文文, 具紳士風度
淺灰鸚 =晴晴, 女
性格:活潑好動愛說話, 粗心大意又細胆. 粗粗魯魯,野蠻小公主.

尼隻系咩品種>???

尼隻系咩品種>???
catcat6703 發表於 18-6-2010 11:34

呢隻叫 " 黑頭凱克" 鸚鵡
ONON

所以大部份表演都係用金剛及葵花鸚鵡,夠大同容易訓練,
而大陸好多時用達摩, 夠多.
ONON

所以大部份表演都係用金剛及葵花鸚鵡,夠大同容易訓練,
而大陸好多時用達摩, 夠多.
OnOn 發表於 2010-6-18 21:29

係....
大達真係好毒.....
不過長尾好難打理.....
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!