標題: [ 我不殺白伯仁, 伯仁因我而死 !] [打印本頁]

作者: tsw    時間: 2010-7-18 19:18     標題: [ 我不殺白伯仁, 伯仁因我而死 !]

昨日有位朋友話我唔殺生,其實我以前殺鵎鴨,但係97年,我帶4位同事一夜之間殺咗10000隻鵎,當時係血流成,鵎屍偏坑,D鵎由3日大至3個月大都有,雖然我無殺鵎,指係(汁)鵎屍,連做4日4夜,人都唔係人咁,你地睇電视只係表面,97後就真係人道D。
係97年,用刀,用手揀頸,訂死都有.
咁多年有份去殺鵎的同事,大家都唔會講當時D嘢,指會講當時幾咁辛苦,從來不提起97年殺鵎的事。
作者: BoBoBoBo    時間: 2010-7-18 20:55

昨日有位朋友話我唔殺生,其實我以前殺鵎鴨,但係97年,我帶4位同事一夜之間殺咗10000隻鵎,當時係血流成坑,鵎屍偏坑,D鵎由3日大至3個月大都有,雖然我無殺鵎,指係(汁)鵎屍,連 ...
tsw 發表於 2010-7-18 19:18

"咁多年有份去殺鵎的同事,大家都唔會講當時D嘢,指會講當時幾咁辛苦,從來不提起97年殺鵎的事"
不講出來,鬱係心裡面,一鬱就13年!希望你講出來後,可以解開這長期鬱結
作者: pinko    時間: 2010-7-19 14:14

非你所願又可需自責呢!!
作者: 風中飛鸚    時間: 2010-7-19 14:42

你打得e番說話~証明你都是一個好人~
作者: BoBoBoBo    時間: 2010-7-19 14:52

為什麼又沒有了中央屠宰呢回事?
有d 老人家仍會由大陸帶些半煮熟的雞回港,堅持鄉下d 走地雞好味d
總有一天會H5N1 x H1N1 x 沙土的出現,到時唔只殺雞咁簡單喇
作者: tsw    時間: 2010-7-19 20:23

香港政府

歡迎光臨 PARROT-TREE (http://forum.parrot-tree.com/) Powered by Discuz! 7.2