標題: 又求救= = [打印本頁]

作者: lcet1234    時間: 2012-5-4 23:01     標題: 又求救= =

我要作畢業留言.......150字.........我只作到50字刀5夠.............要寫乜嫁
內容如下:
1瞬間...........6年的小學生涯快要完結了........[之後5知寫乜好 ]

救下我啊我喺小學既記憶只有.[扣分......缺點......個d]
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-4 23:03

我要作畢業留言.......150字.........我只作到50字刀5夠.............要寫乜嫁
內容如下:
1瞬間...........6年的小學生涯快要完結了........[之後5知寫乜好 ]

救下我啊
lcet1234 發表於 2012-5-4 23:01

你行運了,我是寫作冠軍
作者: lcet1234    時間: 2012-5-4 23:03

你行運了,我是寫作冠軍
養鳥新丁 發表於 2012-5-4 23:03

幫吓我丫
作者: lcet1234    時間: 2012-5-4 23:09

我完全諗5到呀
作者: Louis    時間: 2012-5-5 00:19

我作文都好差, 每次作文就好似行刑, 無辦法, 唔講廢話既老實人, 係唔識老作, 所以幫你唔到.
作者: wailamzai    時間: 2012-5-5 00:35

六年的小學生捱快完了,在這六年裡好多謝各位老師的教導,在我過錯的時候給與缺點,發夢時扣分,可是老師你也應該好好檢討,因為在這六年裡我的記憶就只有這些,希望今年不用升上中學,能夠用多一年時間追回以往的記憶,到明年我必定能夠不用在樹樹找幫手求救昨文,也給個機會老師你好好的泡制我這個高小生,共勉之。
作者: vvg    時間: 2012-5-5 00:51

6# wailamzai

作者: ckw3b    時間: 2012-5-5 00:56

六年的小學生捱快完了,在這六年裡好多謝各位老師的教導,在我過錯的時候給與缺點,發夢時扣分,可是老師你也應該好好檢討,因為在這六年裡我的記憶就只有這些,希望今年不用升上中學,能夠用多一年時間追回以往的記 ...
wailamzai 發表於 2012-5-5 00:35

好勁呀你!!笑死左
包包唔好照抄至好
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 01:00

六年的小學生快完了,在這六年裡好多謝各位老師的教導,在我過錯的時候給缺點,發夢時扣分,可是老師你也應該好好檢討,因為在這六年裡我的記憶就只有這些,希望今年不用升上中學,能夠用多一年時間追回以往的記憶,到明年我必定能夠不用在樹樹找幫手求救文,也給個機會老師你好好的泡制我這個高小生,共勉之。

不及格~~~
紅字是錯別字   
生涯~~給予~~作文~~~
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-5 01:58

不及格~~~
紅字是錯別字   
養鳥新丁 發表於 2012-5-5 01:00

ting ting  ..Hero of tree tree ..
  錯  制大炮啦
丁丁教罵下包包啦,頂你又咁叻!
作者: cool    時間: 2012-5-5 02:01

新丁你打電話教她............
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 02:08

新丁你打電話教她............
cool 發表於 2012-5-5 02:01

我只可以捉住手仔教~~~電話不懂怎教
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 02:09

ting ting  ..Hero of tree tree ..
泡  錯  制大炮啦
丁丁教罵下包包啦,頂你又咁叻!
BABYPAPA 發表於 2012-5-5 01:58

我先走了
作者: cool    時間: 2012-5-5 02:13

我只可以捉住手仔教~~~電話不懂怎教
養鳥新丁 發表於 2012-5-5 02:08

作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 02:15

cool 發表於 2012-5-5 02:13

bye
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-5 02:40

[quote]我要作畢業留言.......150字.........我只作到50字刀5夠.............要寫乜嫁
內容如下:
1瞬間...........6年的小學生涯快要完結了......
在這六年漫長的日子裡,我的樣子進步了,朦豬眼變化為大眼妹,開心死我啦!
唔知點解,柒柒柒這字常在我心間,怎也不能進步一下!
離開這鬼地方的小學是我夢寐以求的 !你們這班老姑婆教師真令人作口嘔!
踏進了一個好多鸚鵡的樹林,是我人生的新開始,好多靚仔師哥和我聊天,收集我的靚相!
是我的陰謀啦!佢地怎走得出我五指啦!我愛你,好害羞啊!
作者: lcet1234    時間: 2012-5-5 10:12

內容如下:
1瞬間...........6年的小學生涯快要完結了......
在這六年漫長的日子裡,我的樣子進步了,朦豬眼變化為大眼妹, ...
BABYPAPA 發表於 2012-5-5 02:40

哈哈
作者: 卡樂B    時間: 2012-5-5 10:34

內容如下:
在這六年漫長的日子裡,我的樣子進步了,朦豬眼變化為大眼妹, ...

我食緊野....嗆到了!!
PAPA我而家要入院....
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-5 13:45

哈哈
lcet1234 發表於 2012-5-5 10:12

繼續

今天心情大好,
好掛住背心仔仔啊,我可能踏進青春期,成日心思思  !
撰一條大紅大花的短裙仔,,配上一幅大框眼鏡, 加上大眼 con ~咁就眼仔碌碌啦,靚哂!
你地黎粒,       你們好,我叫小麵包,遲下會叫小V ,努力中 。
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 13:46

瞬間...........6年的小學生涯快要完結了......
在這六年漫長的日子裡,我的樣子進步了,朦豬眼變化為大眼妹,開心死我啦!
唔知點解,漆漆漆這字常在我心間,怎也不能進步一下!
離開這鬼地方的小學是我夢寐以求的 !你們這班老姑婆教師真令人作口嘔!
踏進了一個好多鸚鵡的樹林,是我人生的新開始,好多靚仔師哥和我聊天,收集我的靚相!
是我的陰謀啦!佢地怎走得出我五指啦!我愛你,好害羞啊!

這是什麼文~~零分重作
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 13:47

繼續

今天心情大好,
撰一條大紅大花的短裙仔,,配上一幅大框眼鏡, 加上大眼 con ~咁就眼仔碌碌啦,靚哂!
你地黎粒,       你們好,我叫小麵包,遲下會叫小V ,努力中 。
BABYPAPA 發表於 2012-5-5 13:45

PAPA~~你也這樣覺得?
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-5 13:48

我食緊野....嗆到了!!
PAPA我而家要入院....
卡樂B 發表於 2012-5-5 10:34

入院做埋變性啦!he he
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 13:53

BABYPAPA 發表於 2012-5-5 13:48

佢根本是男的~~不用變性也可以追包包
作者: 卡樂B    時間: 2012-5-5 15:04

佢根本是男的~~不用變性也可以追包包
養鳥新丁 發表於 2012-5-5 13:53

上面果兩個好衰LOR!!!
作者: 卡樂B    時間: 2012-5-5 15:06

BABYPAPA 發表於 2012-5-5 13:48

唔使變性都係一個可愛GE F.1妹~~
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-5 15:11

PAPA~~你也這樣覺得?
養鳥新丁 發表於 2012-5-5 13:47

靚仔多人喜歡都正常的!
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-5 15:38

唔使變性都係一個可愛GE F.1妹~~
卡樂B 發表於 2012-5-5 15:06

F.1 變態死基佬
作者: 風中飛鸚    時間: 2012-5-5 18:02

我係高手~等我幫你~150字~易如反掌~

小學一年班時候~我最喜愛同學有~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~
當二年班時~我最憎就係~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~
去到三年班~我又再次喜歡~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~
可惜到了四年班~我又憎過~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~
好彩到左五年班~我再次喜歡~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~
到了六年班~畢業啦~我還是喜歡~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~

150字~有多冇少~唔洗找~有多飲茶~
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-5 21:10

28# 風中飛鸚

主席又瘋瘋癲癲埋一份!
作者: Jill    時間: 2012-5-5 21:21

搞到我又忍唔住作
1瞬間...........6年的小學生涯快要完結了
又1瞬間...........6年的中學生涯快要完結了
1瞬間,這樣過了很多個6年..
不知過了這麼多的6年後我到底是什麼人
青春少艾,成熟美女,賢淑人妻還是苦瓜呀婆呢?
不過我深信這校早已被殺
所以畢業留言還是免了
作者: lcet1234    時間: 2012-5-5 21:51

小學一年班時候~我最喜愛同學有~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能記~
當二年班時~我最憎就係~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能 ...
風中飛鸚 發表於 2012-5-5 18:02

作者: lcet1234    時間: 2012-5-5 21:57

繼續

今天心情大好,
你地黎粒,       你們好,我叫小麵包,遲下會叫小V  ...
BABYPAPA 發表於 2012-5-5 13:45
點解叫小v
作者: vvg    時間: 2012-5-5 22:45

28# 風中飛鸚

主席你好似交行貨wo
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-6 00:45

點解叫小v
lcet1234 發表於 2012-5-5 21:57

你唔想有 V 字的面型嗎 ? 笨蛋,包包面好咩
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 00:49

BABYPAPA 發表於 2012-5-6 00:45

瓜子面VS包包面
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 00:57

BABYPAPA 發表於 2012-5-6 00:45

我覺得包包面5錯
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-6 01:03

我覺得包包面5錯
lcet1234 發表於 2012-5-6 00:57

好似死人發脹的面好咩 ,不過有天大面子 LOR.
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 01:05

BABYPAPA 發表於 2012-5-6 01:03

死人發脹
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 01:12

BABYPAPA 發表於 2012-5-6 01:03

浮屍七天被找回
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 01:13

浮屍七天被找回
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 01:12

咩浮屍
作者: 烏龜的    時間: 2012-5-6 01:18

不及格~~~
紅字是錯別字   
養鳥新丁 發表於 2012-5-5 01:00

可能有特別MEANING呢XD!!!真係返黎!!哈哈哈
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 01:21

可能有特別MEANING呢XD!!!真係捱返黎!!哈哈哈
烏龜的 發表於 2012-5-6 01:18

MEANING既意思係???
作者: louisa20047    時間: 2012-5-6 01:24

MEANING既意思係???
lcet1234 發表於 2012-5-6 01:21

MEANING=意思
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 01:25

MEANING=意思
louisa20047 發表於 2012-5-6 01:24

哦!我懂了
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-6 01:37

哦!我懂了
lcet1234 發表於 2012-5-6 01:25
http://hk.dictionary.yahoo.com/dictionary?p=STUPID
http://hk.dictionary.yahoo.com/
作者: parrotlove    時間: 2012-5-6 01:42

六年的小學生捱快完了,在這六 年裡好多謝各位老師的教導,在我過錯的時候給與缺點,發夢時扣分,可是老師你也應該好好檢討,因為在這六年裡我的記憶就只有這些,希望今年不用升上中學,能夠用多一年時間追回以往的記 ...

作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 01:56

http://hk.dictionary.yahoo.com/dictionary?p=STUPID
http://hk.dictionary.yahoo.com/
BABYPAPA 發表於 2012-5-6 01:37

PAPA~~~她是不是很"士刁拔"?
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 02:02

PAPA~~~她是不是很"士刁拔"?
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 01:56

你先係丫.........異星魚類
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 02:10

你先係丫.........異星魚類
lcet1234 發表於 2012-5-6 02:02

外星文明發展一直超越地球~~~異星類生物智慧遠超藍星人幾千萬倍丫
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 02:12

外星文明發展一直超越地球~~~異星類生物智慧遠超藍星人幾千萬倍丫
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 02:10

智障??
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 03:43

內容如下:

救下我啊我&#219 ...
lcet1234 發表於 2012-5-4 23:01

不經不覺在這校園裡已經六年,這一刻我才明白到光陰似箭,一寸光陰一寸金,寸金難買寸光陰,
很快我就要離別這個教育莘莘學子的地方,校園裡的一花一草,一樹一木,都猶像昨天,苦口婆心的老師們......井井有條的班房......校園裡的一事一物也讓我依依不捨,過往我所做的一切都太任性,我沒有盡一個學生的本份,如今後悔已經太遲,盼得到老師的原諒,原諒我這個頑皮搗蛋的學生,別了,這個可愛的校園.

約150字~~~當中可自行修改細節~~故意留一點文法語法小錯誤~~應可得不錯分數~~除非老師是傻的
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 03:45

當二年班時~我最憎就係~養鳥新丁~安安~卡樂B~街坊~烏龜的~楚峰~小草妹~十六兩~能 ...
風中飛鸚 發表於 2012-5-5 18:02

為什麼我榜上有名~~~用風中飛鸚不行嗎?...

記得當年有寫過一篇作文題:一次求救的經過

同學大多寫被父親追打向母親求救

我卻在作文紙上寫滿救命二字....當場激死老師
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-6 06:26

不經不覺在這校園裡已經六年,這一刻我才明白到光陰似箭,一寸光陰一寸金,寸金難買寸光陰,
很快我就要離別這個教育莘莘學子的地方,校園裡的一花一草,一樹一木,都猶像昨天,苦口婆心的老師們......井井有條的班房.... ...
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 03:43

好文彩 ,眞的人不可以貌相,惜曰的傻小子,今天滿腹文章.
筆墨中流露著 茫然過去的點點滴滴, 心靈上的 懷念記憶, 希望時間能停止下來,抓著不放.............

[youtube]UXngxADHwPs&feature=related[/youtube]
作者: OnOn    時間: 2012-5-6 09:34

其實作文唔難, 好多時只係將事實寫出.
呢類作文只要記住:
1. 時間   ----  過去六年
2. 人物   ----  自己, 加老師、同學、家長、校工、其它在課外活動時出現的人物。
3. 地點   ----  學校內/外,  例如: 課外活動, 參觀揚地等。
4. 事發經過  --- 六年內令你難忘的事, 好壞都可以,  例如: 與同學一起做project ...........等。
5. 感受  ----  就是現在要離開小學的感受。
                         例如: 為什麽開心? (感覺自己長大........)  為什麽不開心? (面對新挑戰........)

好的文章可以參考, 但不是照抄, 盡自己能力去作吧!
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 11:07

好文彩 ,眞的人不可以貌相,惜曰的傻小子,今天滿腹文章.
筆墨中流露著 茫然過去的點點滴滴, 心靈上的 懷念記憶, 希望時間能停止下來,抓著不放.............

UXngxADHwPs&feature=related
BABYPAPA 發表於 2012-5-6 06:26

多用四字成語等~~~在小學作文多少也能得點分~~
唔打得都呃多兩分
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 11:08

呢類作文只要記住:
2. 人物   ----  自己, 加老師、同學、家長、校工、其它在課外活動時出現的人物。
3. 地點   ----  學校內/外,  例如: 課外活 ...
OnOn 發表於 2012-5-6 09:34

安安,一睇就知樓主就係唔想用腦果種~~~全數照抄交貨
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 13:20

安安,一睇就知樓主就係唔想用腦果種~~~全數照抄交貨
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 11:08
吾好督爆我
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 13:29

吾好督爆我
lcet1234 發表於 2012-5-6 13:20

唔洗督你自己都爆
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 18:56

唔洗督你自己都爆
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 13:29

喂…你…你
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 19:09

喂…你…你
lcet1234 發表於 2012-5-6 18:56

你咩呀你
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 19:52

你咩呀你
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 19:09

你成日"new"鼻屎.......1啲刀5衛生
作者: 烏龜的    時間: 2012-5-6 19:53

lcet1234 發表於 2012-5-6 19:52

其實你鐘意新丁D咩?
係開心坊對佢一見鐘情!!!
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 20:00

其實你鐘意新丁D咩?
係開心坊對佢一見鐘情!!!
烏龜的 發表於 2012-5-6 19:53

我無中2佢 ...我只覺得新丁好似蠟筆小新
作者: 烏龜的    時間: 2012-5-6 20:03

lcet1234 發表於 2012-5-6 20:00

你唔係話個日見到個人係你心目中個類架咩?@@
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 20:06

你唔係話個日見到個人係你心目中個類架咩?@@
烏龜的 發表於 2012-5-6 20:03

中長髮+帶黑照係我心目中個類.......but短頭髮+除眼鏡5係lol我只睇個i con +325d相...........真人無見過
作者: 烏龜的    時間: 2012-5-6 20:10

中長髮+帶黑照係我心目中個類.......but短頭髮+除眼鏡5係lol我只睇個i con +325d相...........真人無見過
lcet1234 發表於 2012-5-6 20:06

原來你係鐘意龍心!!!!
[youtube]yfmoU_pxIlA[/youtube]
笑死我!!
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 20:11

lcet1234 發表於 2012-5-6 20:00

普你呀摩
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-6 20:12

lcet1234 發表於 2012-5-6 19:52

此乃採礦
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 20:14

原來你係鐘意龍心!!!!
yfmoU_pxIlA
笑死我!!
烏龜的 發表於 2012-5-6 20:10

龍心係超長髮lol
作者: lcet1234    時間: 2012-5-6 20:20

普你呀摩
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 20:11

你講乜呀
作者: chachas    時間: 2012-5-6 22:40

很快我就要離別這個教育莘莘學子的地方,校園裡的一花一草,一樹一木,都猶像昨天,苦口婆心的老師們......井井有條的班房.... ...
養鳥新丁 發表於 2012-5-6 03:43

槍手
作者: BABYPAPA    時間: 2012-5-7 00:30

普你呀摩

你講乜呀
lcet1234 發表於 2012-5-6 20:20

問候下你 娘親
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-7 00:31

普你呀摩

問候下你 娘親
BABYPAPA 發表於 2012-5-7 00:30

是伯母
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-7 00:34

槍手
chachas 發表於 2012-5-6 22:40

五十蚊份作文~~~全班三十人包曬黎做~~~
每次收返千五蚊   這門生意不錯
作者: 風中飛鸚    時間: 2012-5-7 10:52

呢類作文只要記住:
3. 地點   ----  學校內/外,  例如: 課外活 ...
OnOn 發表於 2012-5-6 09:34

我覺得150字實在太少~點夠寫丫~
作者: 風中飛鸚    時間: 2012-5-7 10:55

我覺得新丁永遠唔好見佢~留一個最美好回憶俾佢~萬一俾佢見到~(打唔出字~對不起!~)
作者: 養鳥新丁    時間: 2012-5-7 13:34

我覺得新丁永遠唔好見佢~留一個最美好回憶俾佢~萬一俾佢見到~(打唔出字~對不起!~)
風中飛鸚 發表於 2012-5-7 10:55

好吧~~我以後只在論壇出現~~~聚會不出現
作者: lcet1234    時間: 2012-5-7 13:54

是伯母
養鳥新丁 發表於 2012-5-7 00:31

我娘親吾洗你問候
作者: sodagreensimon    時間: 2012-5-9 11:48

五十蚊份作文~~~全班三十人包曬黎做~~~
每次收返千五蚊   這門生意不錯
養鳥新丁 發表於 2012-5-7 00:34

老師一睇你啲文筆, 就知你唔係你寫架喇, 如果你文筆越差, 就越容易發覺, 呢門生意點會做得成

歡迎光臨 PARROT-TREE (http://forum.parrot-tree.com/) Powered by Discuz! 7.2