標題: 如果只是養一隻鸚鵡,牠會唔會學得好悶? [打印本頁]

作者: 99919    時間: 2010-6-13 16:16     標題: 如果只是養一隻鸚鵡,牠會唔會學得好悶?

大家第一隻鸚鵡是邊種?
如果只是養一隻鸚鵡,牠會唔會學得好悶?
作者: Cozzy    時間: 2010-6-13 17:33

塞內加爾....唔會,佢自得其樂
作者: tsw    時間: 2010-6-13 17:41

我覺得會好悶,自己一隻!
作者: kaking    時間: 2010-6-13 19:18

我都覺得鸚鵡會悶囉∼
無時間養多一隻∼
怕佢悶就自己答夠囉∼
作者: Raco    時間: 2010-6-13 20:25

我都養灰鸚, 得佢一隻
但唔會悶, 因為有我為伴
作者: 迪迪仔    時間: 2010-6-13 20:33

HOME 無人返晒工的話. 佢會好悶.  有人返到HOME放佢出黎玩時佢會好開心自得其樂
作者: sesese    時間: 2010-6-13 23:56

我第一隻養雞尾, 我唔覺得佢悶, 因為佢都唔鍾意其他雞尾, 淨係鍾意痴住我.
作者: winglb    時間: 2010-6-14 00:06

我第一隻養ge都係雞尾,,都係養一隻,,好痴人,,
宜家有養一隻彩鳳,,ok痴人(但會''簡''人痴),,
都會怕佢悶,,所以俾多d野佢玩下
作者: 風中飛鸚    時間: 2010-6-14 13:05

第一隻鸚鵡是彩鳳~40年前~悶死~因為當時未有彩色電視~

一個嚴肅問題~養什麼寵物~唔多唔小都影響到那隻動物日常生活~養寵物就係人類自私行為的反射~

由石器時代開始~直到人類開始養家畜~飼養狗隻用來牧畜~變化至今天的寵物類形多不星數~

人類已經是自私~養寵物幫自己解悶~邊有諗過寵物悶唔悶~

因為我自己都有養寵物~都是自私的人~
作者: JoeLee    時間: 2010-6-14 13:42

For your reference:
http://forum.parrot-tree.com/viewthread.php?tid=8161
作者: BABYPAPA    時間: 2010-6-14 15:36

好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,好悶,

作者: miumiu    時間: 2010-6-15 09:44

會悶囉
作者: tangpf0809    時間: 2010-6-15 11:12

日頭冇人時佢會悶到咬報紙發洩, 已經提供玩具, 廁紙筒, 紙皮比佢咬
作者: kaka0304    時間: 2010-6-15 11:30

我覺得一隻會悶~
作者: BoBoBoBo    時間: 2010-6-15 12:04

只有set部 IP cam 睇佢日常生活先知,我到今時今日至發現,比多多玩具,佢係可以唔玩ga! 有玩具唔等於佢自己一個唔悶。 主人係度個個鐘頭,係佢最開心最活躍的時侯 ,而其餘23個鐘悶到只有睡覺,主人又點會知!?

歡迎光臨 PARROT-TREE (http://forum.parrot-tree.com/) Powered by Discuz! 7.2