返回列表 發帖
困多一陣都發脾氣~同d鸚鵡無分別
JoeLee 發表於 2010-5-22 09:37

係呀,鸚鵡仔同人仔真係幾似ga

好多鸚鵡, D太陽好跟人喔!
謝謝分享!
我叫做Shirley, 我的鸚鵡叫做KooKoo
歡迎來我個blog: http://hk.myblog.yahoo.com/tangpf0809/

困多一陣都發脾氣~同d鸚鵡無分別
JoeLee 發表於 2010-5-22 09:37

係呀,人仔同鸚鵡仔好似咖,一樣咁叻睇人黎蝦

係呀,鸚鵡仔同人仔真係幾似ga
爆谷 發表於 2010-5-22 10:23

所以教小朋友都要possitive reinforcement
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

我都想去掛川花鳥園呀~~~~~~~~~~~~?

好精彩
去過日本好多次都唔知有鸚鵡睇,浪費
下次去(n 年後)一定要去探佢地.
多謝分享.
爆谷 發表於 2010-5-22 09:24

我同你掉轉~
去得日本唔多, 今次仲專誠為左 "掛川花鳥園" 而去日本

我都想去掛川花鳥園呀~~~~~~~~~~~~?
楚峰 發表於 2010-5-22 12:06

襯d太陽未luck晒毛之前, 趕快去~~~~~~~~~~

襯d太陽未luck晒毛之前, 趕快去~~~~~~~~~~
clymcm 發表於 2010-5-22 12:42

其實太陽之外都有好多野wow
我係永恆的新手
Supporter of Wild Bird Trust Cape Parrot Project
uPholi - want a forest!!!

好好睇呀, 多謝分享~~!  
好好玩咁呀~又肯上手玩~~  不過好陰公呀甩咁多毛~

其實太陽之外都有好多野wow
Cozzy 發表於 2010-5-22 12:44

無錯.
仲有陽光, 雲, 同埋幾滴雨tim~

多謝分享,
去日本唔係問題,
而係要搵到個肯一齊去睇雀既travel partner先係問題,
要搵個shopping既travel partner容易到爆…
灰鸚係大b哥,迷你金剛係大舊金,
lovebird係b仔,b女同埋福仔…
2012•04•27,我最愛、最鍚、最乖的大舊金走了。。。
2012•05•04,大舊金跟我們回家了。。。
大舊金走左之後,新回來的是細七…

真後好正, 多謝分享....
睇見都好想去, 真係未見過有咁多太陽一起飛翔, 好壯觀
你去咗幾多日呀 , Nike一定好掛住你

多謝分享,
去日本唔係問題,
而係要搵到個肯一齊去睇雀既travel partner先係問題,
要搵個shopping既travel partner容易到爆…
mmchu 發表於 2010-5-22 14:18

我嗰兩個TRAVEL PARTNER都飛起左我,
而家密謀背包自由行,如果我報嗰個團唔成行,
我一於獨自玩轉大阪加東京
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

真後好正, 多謝分享....
睇見都好想去, 真係未見過有咁多太陽一起飛翔, 好壯觀
你去咗幾多日呀 , Nike一定好掛住你
snow 發表於 2010-5-22 20:08

五日
由極靚仔細佬專人上門24小時全天候照顧Nike
我都擔心Nike會唔認得我..
好在一回家, 佢即飛撲埋身變 T 鸚

YVONNE 發表於 2010-5-22 20:39

有時"自己行"都唔錯, 真正既自由自在都好寫意~

幾日冇上嚟, 宜家先睇到d靚相, 多謝分享!
雖然好多太陽, 但以Nike粉絲身份認為, 始終都係Nike靚d!

YVONNE 發表於 2010-5-22 20:39

我記得,你好似報北海道…

我記得,你好似報北海道…
mmchu 發表於 2010-5-22 22:48

你真係好記性, 我家兩老不能和我一起出發,
我又唔想浪費左D團費, 同埋半年一度嘅連續假期,
所以決定自己去, 帶住兩老就梗係去北海道啦!
得我一個就可以玩體驗, 如果真係自由行,
我打算坐夜行巴士來回大阪同東京,
又慳錢又慳時間, 可以去多D地方!
灰鸚BB鍾意食同唱歌,大葵發仔鍾意飛同非禮人,朱冠吵吵超鍾意食同大叫, 間中玩下大"蝦"細,愛情鳥Rolex同藍藍鍾愛飛上人頭扮鳳凰,五隻百厭星性格唔同,我全部都咁鍾意!

你真係好記性, 我家兩老不能和我一起出發,
我又唔想浪費左D團費, 同埋半年一度嘅連續假期,
所以決定自己去, 帶住兩老就梗係去北海道啦!
得我一個就可以玩體驗, 如果真係自由行,
我打算坐夜行巴士來回大 ...
YVONNE 發表於 2010-5-22 22:55

幾時知道成唔成團?
東京加大阪,去幾多日?
我好多年前去東京加大阪去左七日,
不過就撘子彈火車由東京去大阪,
如果自由行,要快d plan先得呀…

幾時知道成唔成團?
東京加大阪,去幾多日?
我好多年前去東京加大阪去左七日,
不過就撘子彈火車由東京去大阪,
如果自由行,要快d plan先得呀…
mmchu 發表於 2010-5-22 23:16

下星期就知, 我已經有幾個後備PLAN, 仲買定旅遊書, 因為唔打算去大肆SHOPPING,
所以搵定想去邊D地方, 行程同交通等. 我已經上網搵定平價酒店同民宿,
火車証同SOFTBANK資料都準備好, 萬事俱備, 只等通知,
不過一定唔可以俾我阿媽知, 佢知我改左去5天團, STAY BEHIND 2 日, 佢已經發晒茅,
話出錢俾我弟弟同我去, 等佢睇住我,  
俾佢知我打算7天自由行, 佢實連續失眠3星期