返回列表 發帖

急急急!!LB 寶寶

有人會有雀BB嘅奶粉嗎??
前幾年買過太大包用左冇十份一就掉左好浪費。
因為雀媽媽琴日開始就冇餵BB
BB宜家24日大,
媽媽唔餵的話我要自己餵佢食。

請問有人可以分小小奶粉比我嗎?我可以比錢買的🙏🙏
謝謝

其實點解唔出去買,出面好似有地方有散裝賣
我有奶粉都唔敢買比你,等陣你隻b 頭暈身興,突然話啲奶粉有問題,真係負擔不起

其實點解唔出去買,出面好似有地方有散裝賣
我有奶粉都唔敢買比你,等陣你隻b 頭暈身興,突然話啲奶 ...
chachas 發表於 2015-8-23 19:24

因為散裝個d 冇標籤,怕佢過左期或者唔知邊到出。
我前幾年有買過一大罐裝,但用得十份一好浪費。
不過如果搵唔到人比我都會去買大罐嘅..

有隻P字頭奶粉~唔係好大罐~米黃色罐~大約七十元左右~在雀街鸚鵡店有得賣~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk
fax:24981198
tel:90220909

有隻P字頭奶粉~唔係好大罐~米黃色罐~大約七十元左右~在雀街鸚鵡店有得賣~
風中飛鸚 發表於 2015-8-24 10:10

thank!!等我今日去買先!

不過呢,我見雀媽媽其實唔似棄養BB,
因為我見佢會長時間企係屋仔出面守住在BB,成日望實BB,得閒又鍚下佢,
不過BB問媽媽拎野食,媽媽就表示唔可以,
唔知係咪媽媽想BB學獨立同自己食野。

咁我應該由得佢地自然下成長,定拎BB出來餵比較好??

其實可以試食小米同糧
中葵小花,灰鸚扒扒,橫班呀金、呀銀、大鼻、鋼牙。羽衣de、re、me。上引後大量入手
中..........

初期親鳥係會手忙腳亂~佢根本唔識點做~

另外有些親鳥~天生就係好媽媽~唔洗主人擔心~呢D就係天性~隻隻雀唔同~
email:perfect90220909@yahoo.com.hk

臨時臨急, 用燕麥片煮成糊應急都得.

琴晚見到媽媽有餵返BB,
可能佢見BB唔肯出屋自己食,
所以又餵返佢。
不過又冇餵得好似之前咁密。
因為我會有一星期唔係香港,屋企人亦唔識定時餵BB,
所以我都想盡量交返比雀媽媽自己照顧。

琴晚見到媽媽有餵返BB,
可能佢見BB唔肯出屋自己食,
所以又餵返佢。
不過又冇餵得好似之前咁密。
因為我 ...
Carol312 發表於 2015-8-25 14:51

交番都好架~

楼主,而家d bb咩近況?
[豆豆]21-05-12
[KIKI ]17-09-12

楼主,而家d bb咩近況?

一家人嘅合照

唔知點解BB背脊冇毛,
(佢爸媽細個個時有好多絨毛)

咁大隻學食野啦~

咁大隻學食野啦~
風中飛鸚 發表於 2015-8-31 10:28

點算好,我發覺原來係媽媽拔走BB d毛,頸位重有小小血。
但我又唔敢隔開佢地住,因為BB重未肯自己食野。

啱啱有搵過資料,
親鳥拔幼鳥毛有兩種可能,
1.迫幼鳥出巢
2.30-35天後幼鳥羽毛長成,親鳥有時可能因礦物質缺乏而拔幼鳥的羽毛,在雛鳥孵出後的期間宜提供營養且豐富的食物,抓出手養

我應該點做?

因親鳥拔bb毛。